Publicerad 2024-01-30

Radan Lenc hade nästan öppet mål.

Då dök Maxime Lagacé upp och plockade pucken.

– Den är ju helt fantastisk, säger lagkamraten Joel Kellman om räddningen.

Den tidigare NHL-målvakten Maxime Lagacé har varit skadad och hade en tung comeback i Färjestads kasse förra veckan.

Han stod för en jättetabbe när FBK tappade 3–0 till 3–3 och förlust på straffar mot Malmö.

Då såg det ut att vara hål i kanadensarens plockhandske men under tisdagskvällen blev det en annorlunda historia.

Två mål köksvägen

Färjestad ledde med 1–0 borta mot HV71 i inledningen av den andra perioden när Radan Lenc fick ett jätteläge att kvittera. Men Lagacé kastade sig och plockade skottet som gick mot ett öppet mål.

Färjestad vann med 2–0 efter två snarlika mål.

Joakim Nygård åkte köksvägen och petade in första målet i första perioden och i andra perioden gjorde Joel Kellman samma sak.

”Man får energi”

Totalt räddade Lagacé 30 skott i matchen och Kellman var imponerad.

– Den är ju helt fantastisk. Det är sånt som kan avgöra matcher, säger Kellman till TV4 om jätteräddningen.

Han själv satt i båset när räddningen kom.

– Man får energi så klart. Mycket energi inom gruppen och så är man glad för Max skull, säger Kellman.

Bröt sviten

Färjestads seger var den första efter tre raka förluster och laget ligger tvåa i SHL.

På samma position ligger HV71 om man vänder på tabellen. Laget har tre poäng upp till Modo på säker mark.

Maxime Lagacé hade en trevlig kväll i Jönköping.