Uppdaterad 2022-09-30 | Publicerad 2022-09-29

Jörgen Jönsson fyllde 50 år.

Då vände Växjö underläge till seger hemma mot Brynäs.

Brynäs IF

Trots underläge efter den första perioden lyckades Växjö vända och vinna hemma mot Brynäs med 4–1.

Samuel Johannesson gav bortalaget ledningen efter att drygt fyra minuter hade spelats av matchen.

– Jag gör inte mål så ofta, så det är skönt när det händer, säger målskytten till C More.

PLUS: Leifby: Hoppas att språket på isen lyft från neandertalar-nivå

I den andra perioden gjorde Växjö en snabb vändning, med två mål på en minut och 14 sekunder. Erik Josefsson satte dit 1–1 innan Miika Koivisto gjorde 2–1.

Under inledningen av den tredje perioden misslyckades Simon Bertilsson med att få iväg en passning i egen zon – ett misstag som Växjö snabbt tog tillvara på. Pucken hamnade hos Dan Sexton som tryckte in 3–1.

14:e raka förlusten i Växjö

Robert Rosén stänkte sedan in 4–1, vilket blev matchens sista mål. Hemmalaget kunde därmed inkassera säsongens andra seger. Resultatet innebar även att Brynäs förlorade för 14:e (!) gången i rad i Växjö.

Dubbel glädje för Växjös tränare Jörgen Jönsson, som fyllde 50 år. Under matchens första powerbreak stämde hemmapubliken upp i sång och sjöng ”ja må han leva”.