Zetterlund övertidshjälte för New Jersey

Publicerad 2022-11-06

NEW YORK. Jesper Bratts poängsvit sprack i natt, men istället klev en annan svensk hjälte fram i heta New Jerseys bortamatch mot Calgary.

Fabian Zetterlund avgjorde i sudden death – med sitt andra mål för kvällen.

– Min pappa har sagt åt mig att skjuta så mycket som möjligt, så jag försöker göra det, säger den 23-årige värmlänningen med ett lyckligt leende efter 4-3-segern som skickar upp Devils i toppen av Metropolitan-tabellen.

Näst efter Vegas Golden Knights är New Jersey Devils hetaste laget i NHL just nu.

Segern i natt var sjätte raka – och sviten inkluderar alla tre under den alltid svåra bortasvängen i västra Kanada.

– Ja, det är helt otroligt. Vi gör ingen jättebra match ikväll, men vi fortsätter kämpa och lyckas vinna ännu en gång. Det är så kul, vi är fantastiskt glada i vårt omklädningsrum just nu, säger Fabian Zetterlund till tv-kanalen MSG.

Han hade milt uttryckt en del med saken att göra själv, den före detta Färjestad-spelaren.

Redan i första perioden var han han framme vid målgården och stötte in sitt andra mål för säsongen. Sedan bestämde han sig för att bli hjälte…

I ett powerplay på övertid fick Fabian en briljant passning av Dougie Hamilton och nöp till med ett direktskott – och en hundradels sekund senare satt pucken i nätmaskorna bakom Jacob Markström.

– Jag kom in från båset och visste vad som gällde, det var ett direktskott jag skulle avfyra, säger matchvinnaren.

– Min pappa har sagt åt mig att skjuta så mycket som möjligt, så jag försöka göra det. Naturligtvis känns det fantastiskt.

Med sina sex raka segrar seglar Devils upp i topp i Metropolitan-tabellen.

Elias Lindholm gjorde ett av hemmalagets mål och Rasmus Andersson noterades för en assist.

Medan Jesper Bratts poängsvit sprack förlängde Erik Karlsson sin.

Han stod för en assist när Sharks tog emot Anaheim i San Jose för andra gången på en vecka.

Men det räckte inte den här gången heller. Hajarna tappade 4-2-ledning i tredje perioden och till slut stryk på straffar – för tredje gången i rad.

John Klingberg assisterade till ett Ducks-mål.

Nashville såg tidigt ut att vara på mot ytterligare en tung förlust i Vancouver, för redan efter en period låg de under med 3-0.

Men de kom faktiskt tillbaka och utjämnade och vann till sist på straffar.

Mattias Ekholm hade två assist för gästerna och Nils Höglander en för hemmalaget.

Viktor Arvidsson hade en lyckad kväll när Kings efter viss möda slog Florida med 5-4 hemma i Crypto.Com Arena.

Han piskade in sitt tredje mål för säsongen i ett powerplay i andra perioden och spelade också fram till ett mål signerat Trevor Moore.

Även Carl Grundström och Alex Edler stod för assists – den senare till det 5-4-mål med vilket Gabriel Vilardi avgjorde i slutet av tredje.

Gustav Forsling assisterade till ett av Florida-målen.