William Nylander har startat NHL med en rivstart

Publicerad 2023-10-25

NEW YORK. William Nylander har inlett årets NHL-säsong med en rekordartad rivstart.

Han skyfflade in femte målet, på sex matcher, när Toronto sänkte tilltufsade Washington i natt.

– Nyckeln är att röra på benen när man har pucken, då skapar man mycket chanser, säger den 27-årige svensken efter 4-1-segern.

Inte för att ”Lill-Nyllet” haft för vana att starta säsongerna långsamt, men den här hösten är han mer inspirerad än någon sett honom tidigare.

I tandem med kaptenen John Tavares har han genomgående varit Torontos bäste spelare och producerat konstant i match efter match

Mot Capitals i Washington i natt, kom alltså femte målet – och därmed tionde poängen – när han sex och en halv minut in i andra perioden slet sig loss i kontring på högerkanten, hårt uppvaktad vek in mot kassen och prickade in pucken.

– Ja, det går bra för mig och John ihop. När vi har pucken rör vi på benen och det är nyckeln, då skapar man chanser, säger ”Lill-Nyllet” efter slutsignalen i Capital One Arena.

Till slut vann Leafs med 4-1 – utan att alls dominera. Inledningsvis var det tvärtom Washington som hade allt spel och skapade talrika chanser, men som så många gånger tidigare den här säsongen avlossade de bara tomhylsor.

– Men framförallt var Joseph Woll glödhet i kassen. Han räddade oss kvar i matchen i första perioden, fortsätter Nylander.

Särskilt många gånger stoppade han puckar Alex Ovetjkin öste mot honom. Washingtons skyttekung var fast besluten att spräcka sin målnolla och hade osannolika 14 skott på mål – varav nio under första halvan av matchen.

I slutet av andra perioden lyckades han också, till sist, toffla in en balja, varmed fansen hoppades att det skulle lossna på allvar. Men något mer hände aldrig, Caps förlorade med 4-1 och är fastnaglade i botten av den östra tabellen.

– Samma gamla story. Vi gör bra saker men begår kostsamma misstag och får inte resultaten vi vill, suckar coachen Spencer Carbery.

Timothy Liljegren och John Klingberg hade varsin assist för Toronto.