Från petad till slutspelshjälte: ”Var inte överens”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

KARLSTAD. Petningen blev en nytändning. 

Nu är Fredrik Karlström slutspelets hetaste spelare. 

– Vi var inte överens, men samtalet med Sam (Hallam) gjorde gott. Han ville väcka mig lite, säger Växjöforwarden som avgjorde tre av fyra kvartsfinaler mot Färjestad.

Det ni nyss läste är smått osannolik. Fredrik Karlström har alltså skjutit det matchavgörande målet i tre av Växjös fyra segermatcher mot Färjestad. Något som betyder att smålänningarna redan nu är klart för semifinal. 

På presskonferensen efter matchen pratade Sam Hallam varmt om sin forward.

– Jag är så otroligt glad för Karlströms skull. Typsikt slutspel, det är alltid någon oväntad rackare som kliver fram och öser in mål, säger Hallam. 

Tongångarna var annorlunda under avslutningen av serien. Fredrik Karlström gick poänglös från de åtta avslutande matcherna och Sam Hallam var inte nöjd med vad han såg. 

Det slutade med ett samtal mellan de två, där de inte var överens, och som resulterade i att Karlström inledde på bänken i grundseriens näst sista matchen mot Frölunda. Petad.

– Vi hade ett snack om vissa situationer, som vi inte var överens om. Men det samtalet gjorde gott och Sam ville väcka mig lite, det kändes bra efteråt, säger Karlström.

Fredrik Karlström
Foto: Bildbyråm
Fredrik Karlström

Mötet och bänkningen har sannerligen gett effekt. Stockholmaren har nu svarat för sex poäng på fyra matcher i slutspelet, bara Daniel Zaar och Rodrigo Abols kan matcha det poängsnittet. Och Karlström gör som sagt bara viktiga mål

– Jag vet inte vad jag har förbättrat sådär. Vi som lag spelar på ett sätt där alla är trygga. Vi har en jättebra bredd och är det inte den ena som avgör så är det någon annan.

Lutar åt Örebro i semifinal

Men i kvartsfinalen mot Färjestad har det handlat om en kedja. Att det fjärde matchavgörande målet gjordes av kedjekamraten Pontus Holmberg skvallra om vilken enhet som har burit Växjös offensiv.

– Efter första avgörande målet blir det kanske undermedvetet att det spritter lite extra i benen. Självklart växer självförtroendet och jag gillar att vara med när det bränner till och det är alltid kul att avgöra, säger Karlström.

Nu väntar semifinal och med största sannolikhet står Örebro, som leder 3–0 mot Leksand, för motståndet. 

Och nya avgörande mål från Karlström?

– Jag vill gärna fortsätta, men vi har några fantastiska toppspelare som också kan avgöra. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!