Hårda kritiken när Boston krossades av Florida igen

Publicerad 2024-05-11

En blytung skada, en kritiserad petning av Linus Ullmark – och en självkritisk coach.

Det och ett underläge i matchserien var vad Boston Bruins fick med sig från nattens tunga förlust mot Florida Panthers.

– Jag måste ge spelarna en bättre plan, säger tränaren Jim Montgomery.

Det blev målrikt när Florida via tre svenskassister kopplade greppet om kvartsfinalserien mot Boston genom seger med 6–2 på bortaplan.

Gästerna tog kommandot när man satte 2–0 och 3–0 med en minuts mellanrum i period två. I slutakten gjorde man tidigt 4–0.

Dessförinnan hade Boston även drabbats av ett tyngre avbräck. Detta då lagkaptenen Brad Marchand tvingades lämna matchen skadad redan i den första perioden efter att själv ha tacklat Sam Bennett.

– Vi får se, vi vet mer i morgon, meddelar tränaren Jim Montgomery.

Boston lyckades reducera två gånger, men Florida dominerade matchen där Oliver Ekman-Larsson och Gustav Forsling noterades för två respektive en assist. Florida leder matchserien med 2–1.

Kravet: Låt Linus Ullmark spela

Efter matchen lade Bostontränaren Montgomery skulden hos sig själv efter förlusten.

– Vi måste bli bättre, säger han och fortsätter:

– Jag måste ge spelarna en bättre plan. Florida var betydligt bättre än oss och jag måste komma med en bättre spelplan.

Den svenske tv-experten och målvaktsikonen Henrik Lundqvist hade sin plan klar: byt målvakt och låt Linus Ullmark spela.

– Jag skulle låta Linus Ullmark vakta kassen istället för Jeremy Swayman i nästa match, säger han i TNT:s sändning.

Oliver Ekman-Larsson (91) firar efter lagkamraten Vladimir Tarasenkos mål i bortamatchen mot Boston.