Tog övertygande 5–2-seger på bortaplan

Storform med sex raka segrar och en tredjeplacering i tabellen. Då kom nederlaget för Västerås.

Växjö som har hittat formen igen tvålade dit tabelltrean med 2-5 på bortaplan.

Västerås tränare Johan Tornberg har ruskat om i truppen sedan han tog över huvudansvaret. Det har gett effekt. Laget har levererat och ångat på som en raket mot toppen av tabellen.

Mot Växjö fortsatte västmanlänningarna sitt offensivt skickliga spel. Men det gav ingen utdelning. I mittperioden bjöd Västerås på 23-8 i skott. Det kunde givetvis gett flera mål i utdelning, men istället var det Växjös Daniel Ström som rakade 0-2.

Trenden bröts

För att det inte skulle vara nog tryckte Marcus Weinstock tidigt in 0-3 i den tredje perioden. Tungt för Västerås vars fina trend gick mot sitt slut.

Samtidigt var Växjös målvakt Peter Andersson fullkomligt formidabel och agerade rena rama muren. Men till slut orkade inte ens matchens bästa spelare stå emot.

I slutperioden hade hemmalaget hela 22-4 i skott vilket resulterade i att Andreas Lindh satte 2-3 efter 10.10 i den tredje perioden.

Två minuter från slutet plockade Västerås ut målvakten och satsade på sex utespelare.

Inte ens det hjälpte inte. Johan Markusson såg definitivt till att Västerås segersvit bröts med sitt 2-4-mål.

Matchen slutade 2-5.