Kritiken mot straffarna: ”Det är ett lotteri”

Mora vann mot Djurgården

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

MORA. Straffavgörande mellan Mora och Djurgården.

Något som tränarna för Mora och Djurgården vill ta bort.

– Hellre att man spelar tre mot tre hela vägen ut, säger Moras huvudtränare Mats Lusth.

Det är ytterst jämnt i SHL när halva serien är spelat.

Tio poäng skiljer mellan plats ett och tio i tabellen och ett poäng skiljer mellan lagen i botten: Mora, Timrå och Örebro.

Båda lagen i Jalas Arena är inne i de jämna skikten i serien och varje poäng är av stor vikt. Det kan bli så att just straffar avgör vilka lag som tvingas kvala sig kvar i SHL.

21:a straffavgörandet

Nu blev det ännu ett straffavgörande i SHL, nummer 21 i årets SHL. Sex straffar och det var endast Moras skickliga forward Spencer Abbott som triumferade och såg till att Mora fick den ack så viktiga bonuspoängen, som förde laget förbi Timrå i kampen om att slippa jumboplatsen.

Och som vanligt är det en intressant debatt om matcherna ska avgöras på straffar och om det ska spolas eller skrapas inför straffarna efter förlängningen.

– Jag tycker det är ett lotteri. Men när jag hade Spencer Abbott i laget i Frölunda så ville jag ha straffar. Men nu vet jag inte. Jag tycker det blir chansartat med isen som den är, säger Robert Ohlsson.

”Intressant försök”

I Nordamerika har man gjort ett försök att lägga straffar inför matcherna. Både för att straffarna blir snyggare på nyspolad is och för att ge en extra krydda till matchavslutet med bonuspoängen redan utdelad. Nytänkande och spännande.

– Det är ett intressant försök. Men jag gillar inte heller straffar, speciellt inte när isen är som den är efter 65 minuter. Spela tre mot tre hela vägen ut. Om spelarna orkar. Jag tycker det blir en rolig hockey och publikfriande hockey, säger Mats Lusth.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!