8–0 mot Tyskland i går – 2–5 mot samma lag i dag

Gustaf Wesslau vaktade Tre Kronors kasse i dag. I går höll Johan Backlund nollan.

Storseger med 8–0 i går.

I dag skulle Tre Kronor besegra Tyskland igen – var det tänkt.

Men det slutade i stället överraskande med tysk 5–2-seger.

– Det kan vara en liten knäpp på näsan för det svenska laget, säger expertkommentatorn Leif Strömberg i TV10.

Tre Kronor slaktade Tyskland i går när lagen möttes i Krefeld. Det stod 6–0 redan efter en period och stannade till slut vid 8–0.

Men när samma lag möttes i Frankfurt i dag kunde man knappast tro att det var samma lag.

Sverige tog förvisso ledningen med 1–0 (Simon Hjalmarsson) och 2–1 (Tom Nilsson), men därefter var det Tysklands match och innan andra perioden var över hade Tyskland vänt till 3–2.

Christoph Ullman rakade in en retur efter att Gustaf Wesslau lämnat retur och Frank Mauer sköt 3–2 mellan benen på Wesslau. Båda målen kom i numerärt överläge.

Revansch för Endras

I tredje perioden var det tänkt att Tre Kronor skulle starta jakten på kvittering, men i stället pangade Patrick Hager in 4–2 med ett direktskott efter 1.16.

Tre Kronor plockade ut målvakten på slutet, men med 1.12 kvar kunde istället Nikolai Goc sätta 5–2 i tom kasse.

– Sista tio är Sverige väldigt bra. Första perioden är okej. Men i andra vinner tyskarna allting när det gäller lösa puckar och man mot man-situationer, säger expertkommentatorn Leif Strömberg i TV10.

Segern var en gruvlig revansch för tyskarna, framför allt för målvakten Dennis Endras som byttes ut efter en period i går.