”Det är helt horribelt – ren kompensation”

Uppdaterad 2011-09-16 | Publicerad 2011-09-15

Skällde ut domarna – och räddade laget

Två bortdömda mål och på väg mot en 1-2-förlust mot Brynäs.

Då rasande Linköpings Pär Arlbrandt mot domarna, reste sig och räddade poäng åt hemmalaget som vann efter straffar.

– Det är helt horribelt, säger Arlbrant till Canal Plus.

Pär Arlbrandt var rasande efter två spelade perioder mot Brynäs. 28-åringen, ny från Luleå inför säsongen, hade då varit inblandad i två mål för Linköping som domarna Pehr Claesson och David Bergman dömt bort.

”Ren kompensation”

Vid första målet åkte Arlbrandt in i målvakten Niklas Svedberg samtidigt som pucken studsade över Brynäs-keepern och in i mål. Domarna dömde bort målet och visade istället ut Arlbrandt för interference.

– Det är ren kompensation bara för att de fick en mycket värre. Jag nuddar pyttelite men så lite att de aldrig hade blåst innan. Det är tråkigt, säger Arlbrandt.

Redan då var 28-åringen irriterad och det skulle inte bli bättre. 28-åringen slog sedan in vad han tyckte var ett solklart mål – men återigen ville domarna annat och blåste för blockering i ett tidigare skede.

”Pucken ligger fri och han blåser”

– Det andra är horribelt. Pucken ligger fri och han blåser av. Domarna måste veta om pucken är blockerad eller inte. Den ligger helt öppen, han står på fel sida, jag gräver loss den och lägger in den. Men då är det redan blåst, säger Arlbrandt.

Istället för 3-2 till Linköping stod det 2-1 till Brynäs efter två perioder. Men Arlbrandts revansch skulle komma.

14:16 in i den sista perioden kvitterade 28-åringen efter en soloprestation och matchen gick till straffar. Där avgjorde Magnus Johansson premiärmatchen och fixade bonuspoängen åt Linköping.