Tränarbytet har gett resultat

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-19

Micke Andersson har lyft ”Löven” till play off-plats

Björklöven har rest sig rejält efter tränarbytet och får nu fira jul på en play off-plats.

Umeå-laget drog längsta strået i bortamötet med Sundsvall (4-2).

– Vi var tagna på sängen i början men sedan kom vi upp i banan och tog över matchen, säger Björklövens tränare Michael Andersson till TV 4 sport.

Trendbrott för Mikael Andersson och Löven.

Det såg länge ut att bli Sundsvalls afton.

Laget hade en 1-0-ledning med sig efter den första perioden efter en fullträff från Mikael Brancalions klubba. Och i andra inledde hemmalaget lysande - men man fick inte in pucken i mål. De första sju minuterna parkerade man i Björklövens zon men fick inte in pucken i nät.

Gästernas recept var snabba spelvändningar. Efter 6.52 gjorde Löven ett turligt kvitteringsmål. Niklas Zetterströms skott var mer en felträff, men Joakim Lundström i Sundsvalls-målet blev ställd och det var 1-1.

Efter målet tog Björklöven över spelet allt mer, och några minuter senare slog Johan Bergmark in returen på Magnus Gästrins skott och plötsligt var det bortaledning inför slutperioden.

– Resultatet skulle kunna vara precis tvärtom. Vi har haft en tendens tidigare att tappa spelet i andra perioden, sa Sundsvalls målvakt Joakim Lundström till TV 4 sport inför tredje perioden.

Sundsvall brände ett friläge direkt i inledningen av tredje, vilket länge var lagets stora chans att ta poäng i sexpoängsmatchen. För drygt sju minuter senare utökade Christopher Thörn till 1-3.

”Det känns surt”

Först med minuten kvar plockade Sundsvall ut målvakten, och då kom reduceringen direkt. Martin Romö slog in pucken i öppet mål, men det var för sent.

Hemmalaget hann precis komma in i zon igen innan Löven skickade iväg pucken och Johan Forsberg la in pucken i tom bur.

– Det känns surt. Vi tappar kraften. Vi glider för mycket in i lägena istället för att åka med kraft, säger Sundsvalls tränare Peter Gradin till TV 4 sport.

Björklöven går därmed om Sundsvall och är sexa - på den näst sista play off-platsen under juluppehållet.