Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-09

Tog seger mot Sundsvall

Växjös serieledning varade i ett knappt dygn.

Örebro tog tillbaka serieledningen via en säker 3-1-seger mot Sundsvall.

Växjö tog över serieledningen i HockeyAllsvenskan via en 3-0-seger mot Västerås under fredagen, men den ledningen blev kortvarig.

Under lördagen tog Örebro tillbaka topplaceringen efter en 3-1-seger mot Sundsvall.

Redan efter dryga minuten så gjorde Markus Andersson 1-0 och i den andra perioden ökade Conny Strömberg på till 2-0.

Mitt i matchen skapade Sundsvall - som skrällvann mot Rögle senast - spänning efter ett reduceingsmål av norrmannen Stefan Espeland som nätade bakom förre Sundsvallsmålvakten Michal Zajkowski.

I den sista perioden fastställde Thomas Enström resultatet till 3-1 med ett mål i numerärt underläge då Conny Strömberg satt utvisad.

Örebro plockade därmed den sjunde segern på åtta matcher den här säsongen.

Almtuna - Borås 4-1

Magnus Hellberg fick starta sin första match i förra omgången då Almtuna vann mot Troja/Ljungby på bortaplan, och i hemmamatchen mot Borås fick han chansen igen.

Liksom mot Troja släppte 19-åringen bara in en puck bakom sig. Det målet slogs in av Boråsdebuterande Frölundalånet William Wallén i den sista perioden - men då ledde Almtuna redan med 4-0.

Fredrik Abrahamsson bröt sin måltorka och gjorde 1-0 sent i den första perioden innan Fredrik Vestberg ökade på till både 2-0 och 3-0 i power play. Vestberg spelade också fram till Mark Hurtubises 4-0.

Hellberg, som under säsongsstarten varit backup till Fredrik Pettersson-Wentzel, svarade för totalt 31 räddningar.

Bofors - Troja/Ljungby 2-1 (övertid)

Tidig jumbofinal i HockeyAllsvenskan - och efter en Boforsseger med 2-1 efter övertid, där båda lagen alltså fick poäng, så lyckades båda lagen spela sig bort från jumboplatsen som togs över av Borås.

Bofors fick en smakstart på matchen med 1-0 efter dryga minuten sedan Björn Kindahl nätat.

Den ledningen stod sig långt in i den tredje perioden. Med dryga fyra minuter kvar kom utjämningen genom finske centern Sami Sandell och det målet tog matchen till övertid.

Väl där avgjorde backen Johan Larsson i power play när han skickade in 2-1-målet med mindre än en minut kvar att spela.