Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-29

Jens Jakobs.

Troja/Ljungby – Mora 2-3

Igår värvades finske backen Aki Heino till Mora och redan idag fanns han på isen i lagets bortamatch mot Troja/Ljungby.

Och det innebar ett trendbrott för dalalaget som kunde vinna med 3-2 efter att Heino funnits med i förarbetet till det avgörande målet.

Ställningen var 1-1 inför den sista perioden. Efter en och en halv minut sköt Mikael Zettergren 2-1 och bara 26 sekunder senare prickade Jens Jakobs in 3-1. Jakobs mål kom efter passning från Heino.

Bara minuten efter 3-1-målet reducerade Troja/Ljungby till 2-3 genom Mattias Åkesson, men närmare än så kom inte smålänningarna.

Segern var säsongens första för Mora som därmed blev sista lag i HockeyAllsvenskan att spräcka nollan i poängkolumnen.

Växjö – Oskarshamn 3-5

I skymundan av Växjömålvakten Christoffer Bengtsbergs otäcka skada så tappade Växjö säsongens första poäng efter att ha förlorat med 3-5 mot Oskarshamn.

Oskarshamn spelade till sig en 2-0-ledning efter mål av Lukas Eriksson och Nicklas Jadeland innan Josh Soares reducerade för Växjö.

I samband med Stefan Gråhns 3-1-mål blev Bengtsberg påkörd av Mattias Guter och matchen avbröts. Bengtsberg fick föras till sjukhus.

Isen spolades om, och sedan spelades resterande del av andra och tredje perioden. Soares reducerade till 2-3 och Gustav Hjalmarsson kvitterade till 3-3, men Oskarshamn orkade ta tillbaka kommandot i matchen.

I en tilltrasslad situation framför nyinsatte Växjömålvakten Oscar Alsenfelt petade Nicklas Jadeland in matchvinnande 4-3-pucken.

5-3 skickades sedan in i tom bur av finske backen Joonas Rönnberg.

Borås – Tingsryd 4-1

Borås tog två poäng i premiären mot Rögle, men har sedan förlorat tre raka matcher. Men hemma mot Tingsryd kom säsongens första trepoängare efter en 4-1-seger.

Erik Hjalmarsson gav gästerna ledningen med 1-0 i den första perioden. Innan periodpaus kvitterade Borås till 1-1 genom Linus Fagemo, och i den andra perioden trampade man gasen i botten.

Alexander Bergström gjorde snabbt 2-1 och sedan skickades 3-1 in av Rasmus Ericsson bakom en skymd Axel Brage i power play. Borås hade också två skott i stolpen i mittperioden, och ledde rättvist.

I sista perioden skickade tvåmålsskytten Alexander Bergström in 4-1-pucken i tom bur och fastställde därmed slutresultatet.