AIK fortsätter att vinna på Hovet.

Femte raka segern kom i kväll mot Timrå.

Och det var lagets doldisar som klev fram och ordnade tre poäng.

AIK-spelarna firar segern mot Timrå.

AIK har imponerat på hemmaplan i inledningen av allsvenskan. Men segern mot Timrå var ingen uppvisning från hemmalaget. Framför allt i andra perioden var det Timrå som tog över helt och vände på en och en halv minut 0–1 till 2–1. Stundtals vara det målvakten Robin Rahm som räddade AIK. Men en sen kvittering från Oscar Steen såg till att AIK hade 2–2 inför slutperioden.

Där gjorde AIK två snabba mål innan Timrå reducerade. Men i tom bur kunde Jonatan Léman fastställa slutresultatet till 5–3.

Tung kväll för skyttekungen

Skyttekungen, succéspelaren Malte Strömwall, hade ingen stor match och lämnade isen poänglös. I stället var det två andra spelare som klev fram. Unge backen Jonathan Léman gjorde sina två första mål och grovjobbaren Emil Lundberg svarade för ett mål och två assist.

Léman inledde och avslutade målskyttet och Lundberg var inblandad i tre av de fyra första målen.

Segern betyder att AIK befäster sin position som tvåa i tabellen. För Timrå ser det tyngre ut, det här var lagets fjärde raka förlust.

Ingen perfekt uppladdning inför helgens prestigefyllda derby mot Sundsvall.