Inledde med tavla i Skellefteå

Joni Ortio i Clagary Flames-tröjan.

Mardrömsstart och tavla i debuten.

Trots det fick Joni Ortio inleda med en seger i Skellefteå.

– Det var lite rostigt, säger målvakten till Norran efter 5–4 i genrepet mot Leksand.

Leksands IF

För drygt en vecka sedan kunde Skellefteå presentera en prestigevärvning från NHL: Joni Ortio från Calgary Flames.

I kväll fick den 25-årige finländaren debutera för sin nya klubb, och det i den sista träningsmatchen innan SHL-premiären nästa vecka.

Målvakten kunde dock få en roligare inledning mot Leksand i Strömsunds ishall.

Efter drygt en halv spelad period stod Ortio för ett tafatt ingripande när han skickade pucken rakt på lagkamraten Emil Djuse, vilket bäddade för Leksands nyförvärv Sondre Olden.

Är lugn: "Det kommer..."

Den förre Brynässpelaren hittade enkelt en lucka bakom Ortio som tvingades konstatera att det blott fjärde skottet som gick mot honom i klubben letade sig i nät.

– Det var lite rostigt. Tajmingen och känslan behöver man lite tid för att hitta. Men det kommer, säger Ortio till norran.se och tillägger:

– Klart att det är lättare när du får skott på dig med jämna mellanrum, men det kändes ändå okej.

Skellefteå reste sig dock, och vann trots underläge med 2–4 i den tredje peridoden.

Vände till seger

Inom loppet av två minuter hade SM-finalisten både reducerat genom Emil Djuse och kvitterat efter mål av Linus Lindström.

Och innan matchen var slut fullbordades vändningen. Skellefteå vann med 5–4 efter att Joakim Lindström gjort genrepets sista mål i powerplay.

Leksand tar i SHL-premiären emot Djurgården på torsdag nästa vecka.

Dagen efter är det dags för Skellefteå som då gästar Luleå.