Uppdaterad 2015-11-23 | Publicerad 2015-11-21

Tog andra raka mot rivalen – lämnade jumboplatsen

Magnus Åkerlund var omutlig.

Timrå sköt och sköt, men Magnus Åkerlund var omutlig.

Sundsvall vann Medelpadsderbyt med 3-1 och lämnade därmed jumboplatsen i Hockeyallsvenskan.

Timrå anlände till ett utsålt Sundsvall Energi Arena med revansch att utkräva från 1-2-förlusten den 10 oktober i vad som var det första Medelpadsderbyt på 16 år. Den gången blev Sundsvallsmålvakten Magnus Åkerlund stor matchhjälte som räddade 38 av 39 skott.

När säsongens andra derbymöte gick av stapeln under lördagseftermiddagen blev det ett nytt smärtsamt nederlag för den forna SHL-klubben.

Och återigen var det Åkerlund som stod i vägen.

Visserligen var det Timrå som inledde matchen bäst. Lånet från Färjestad, Victor Ejdsell, hade bland annat två jättelägen att ge bortalaget ledningen, men i stället var det Sundsvall som kunde göra första målet. Med 15 sekunder före paus tog veteranen Christian Söderström påpassligt tillvara på en egen retur och sköt 1-0 i numerärt överläge.

Stod emot Timrå-pressen

Målet fick fart på hemmalaget som kopplade greppet tidigt i den andra perioden. Efter drygt tolv spelade minuter kom även 2-0 sedan backen Tommy Enström pangat in ett välplacerat slagskott i powerplay.

Därefter var det Timrå för i princip hela slanten.

I den sista perioden var det till stora delar spel mot ett mål och till slut fick också bortalaget välförtjänt utdelning när Jonathan Dahlén reducerade med fem minuter kvar att spela.

Timrå hade vittring på en kvitteringspuck, men bara 40 sekunder senare släcktes hoppet när David Lidström fastställde slutresultatet 3-1.

Därmed lämnade Sundsvall över jumboplatsen till Leksand och går upp till tolfte plats i Hockeyallsvenskan.

AIK fortsätter att vara starka på Hovet. I dag kom den tionde hemmasegern av elva möjliga när Almtuna gästade. Det var dock länge nära att det inte blev några poäng alls. AIK låg nämligen under med två mål inför den sista perioden, men lyckades till sist vända och vinna efter övertid. Stor segerorganisatör blev Emil Lundberg, som först kvitterade och sedan avgjorde tillställningen med att sätta 4-3 endast 46 sekunder in i förlängningsspelet. Målet innebär att stockholmarna befäster andraplatsen i tabellen och ligger nu bara tre poäng bakom serieledande Tingsryd.