BUFFALO. Här är skrällen som gör att Juniorkronorna kan få tuffast tänkbara motstånd i kvartsfinalen.

Slovakien besegrade hemmanationen USA i nattens match efter stor dramatik.

– I en jämn match gör unga killar misstag och Slovakien utnyttjade det, säger USA:s förbundskapten Bob Motzko.

De flesta har tippat att toppstriden i Grupp A ska stå mellan tre lag: USA, Kanada och Finland.

Men i natt slog Slovakien sönder alla tippade kalkyler när man vann mot USA. Något som inte har hänt sedan 2009.

Samma Slovakien som förlorade sin premiärmatch mot Kanada med klara 0–6.

Det betyder att Tre Kronor kan ställas mot USA eller Finland redan i kvartsfinal även om de vinner gruppen.

Stor del i segern hade målvakten Roman Durny som storspelade genom hela matchen.

USA vann skotten med 45–25 men Slovakien vann matchen med 3–2 efter stor dramatik i slutminuterna.

– De höll sig till matchplanen från första nedsläpp. I en jämn match gör unga killar misstag och Slovakien utnyttjade dem, säger Bob Motzko.

Dramatisk avslutning

Med bara fem minuter kvar stod det 1–1.

Då gav Filip Krivosik Slovakien ledningen.

Men USA:s forwardsstjärna Casey Mittelstadt kvitterade 1,34 senare efter ett läckert solomål inför sin kommande hemmapublik i Key Bank Center. Den amerikanske forwarden är draftad av just Buffalo Sabres.

Men glädjen blev kortvarig.

Bara en minut senare, då två minuter återstod av matchen svarade Samuel Bucek med ett minst lika vackert solomål.

USA tog ut målvakten Joseph Roll i slutminuten men nådde aldrig en kvittering.

För USA gäller det att snabbt ladda om. Redan i kväll väntar möte med Kanada i utematchen på New Era Field.

– Vi måste lägga det här bakom sig och studsa tillbaka. Vi ska vara redo när pucken släpps, säger Bob Motzko.