I den direkt avgörande SM-finalen - som bjöd publiken på allt.

Matchtiden fick på förhand stor kritik. Den sena tiden på en onsdag trodde Örnsköldsviksklubben skulle stoppa publiken från att dyka upp. Men så fel de hade.

Publikrekordet krossades i årets SM-final i Örnsköldsvik.

Innan matchen låg rekordet på 1618 personer.

Men Örnsköldsvikborna dubblerade rekordet med 3449 personer i Fjällräven Center.

Och matchen levde upp till publikens förväntningar. Redan i de första 30 sekunderna av matchen hade det kunnat stå 1-1.

Stjärnorna storspelade i burarna

Men landslagsmålvakterna Vallentina Lizana Wallner i Modomålet och Kim Martin Hassen i Linköping, kunde båda rädda sina lag från ett tidigt underläge.

Det var inte förrän i mitten på den andra perioden som det första målet kom. Ett mål av Linköpings Stefanie Marty som tystade hela hallen.

Men efter bara två minuter dansade Örnsköldsviksborna igen. Läktaren fullständigt exploderade när Maria Lindh slog in pucken bakom Kim Martina Hasson i Linköpingsmålet.

Avgörandet kom i sudden

Bara 14 sekunder innan pausvila gjorde Lindh det igen. Hon skött pucken rakt upp i krysset och den här gången studsade publiken på läktaren.

Målet var Lindhs tredje mål i fem finalperioder. Ett mål som såg ut att göra Lindh till matchvinnare.

Men det såg Linköping till att ändra på. Ett tidigt mål i den tredje och de tvingade fram en förlängning i matchen.

Linköping avgjorde sedan med två fler på isen.