Fick chansen i mål – stod för dundertavla

Publicerad 2014-03-23

Örebro bjöd Dif på kvitteringen

Henrik Lundberg fick chansen för första gången i kvalserien.

Då stod Örebromålvakten för en supertavla – och gav Djurgårdens Marcus Sörensen öppet mål.

Örebro valde att byta målvakt efter förlusten mot Malmö i fredags. Ut med Tim Sandberg, 23, och in med Henrik Lundberg, 23.

Men Lundberg fick ingen bra start när han väl gavs chansen mellan stolparna.

Efter att Örebro varit överlägsna i första perioden bjöd målvakten Djurgården på kvitteringen i början av den andra.

Stoppade vid sargen

Lundberg skulle ut och stoppa pucken i högra sarghörnet, men fick felträff, ramlade – och serverade en forecheckande Marcus Sörensen fritt läge.

Djurgårdaren kunde enkelt lägga in 1–1 i den öppna buren trots att Lundberg desperat försökte slänga sig och rädda sin egen tavla.

Målet kom 1.52 in i perioden.

– Det Marcus Sörensen gör bra här är att han fortsätter åka skridskor hela vägen. Det har djurgårdarna gjort bra, topparna har åkt mycket. Då tvingar man fram misstag ibland, säger kommentatorn Leif Strömberg i Viasat Hockey.

Örebro återtog ledningen drygt fyra minuter senare och vann till slut matchen med 5–2. Läs texten från matchen här!