Efter SHL-krisen – äntligen Luleåvinst

Publicerad 2014-12-02

I CHL kan Luleå vinna.

Efter krisrubriker och sex raka SHL-förluster tog Luleå en klar 5-2-seger mot Lukko Rauma.

– En stor seger för oss, säger Joakim Fagervall.

Luleås andra halva av november utvecklade sig till en mardröm. Sex raka förluster, ett osmickrande klubbrekord, gör att klubben rasat ner som tia i SHL-tabellen.

Men när det blev dags för Europaspel och kvartsfinal i CHL så fick norrbottningarna äntligen lite luft under vingarna.

Näkyvä bakom allt

För trots 1-0 av Lukko Raumas Janne Niskala efter knappt nio minuter så reste sig Joakim Fagervalls mannar snabbt. Kristian Näkyvä gjorde 1-1 bara minuten senare och spelade sedan fram Niklas Fogström till 2-1 efter 16.08 spelat. Bara sjutton sekunder senare så hjälptes sedan just Näkyvä och Fogström åt att sätta Karl Fabricius i läge att göra 3-1.

Det kommandot släppte sedan inte Luleå. Emil Sylvegård gjorde 4-1 och efter en finsk reducering satte Chris Abbott 5-2.

– En stor seger för oss och viktigt att få göra fem mål. Det är en stor seger för oss och skönt att hitta vinnarkänslan igen, säger Joakim Fagervall.

Tomma läktare

Men även om segern var betydelsefull för Luleå så fortsätter intresset för CHL att svaja. Matchen mot Lukko Rauma ramades in av glest besatta läktare där det såg ut att vara klart färre än de annonserade 2224 åskådarna på plats.

Andra mötet lagen emellan spelas den nionde december.

Det andra svensklaget som rest till Finland i dag var Frölunda. De fick dock åka hem med en förlust till Göteborg. IFK Helsingfors vann matchen med 2-1. Stor segerorganisatör blev slovakiske forwarden Tomas Zaborsky som gjorde båda Helsingforsmålen.