Hudiksvall utökade sin ledning i kvalserien mot hockeyallsvenskan.

Måndagens vinst mot Väsby innebär att laget är fortsatt obesegrade och rycker i tabellen i kvalserien mot hockeyallsvenskan.

Hudiksvall stormar mot hockeyallsvenskan och under måndagen plockade de två nya poäng när Nybro var på besök.

Laget har kopplat ett grepp om förstaplatsen och utökat försprånget ned till Östersund och andraplatsen.

Jämn match

Det var en jämn match i Holmen Center när Väsby gästade Hudiksvall.

Bortalaget stod för matchens första mål när Fredrik Stridlund var framme och sköt in ledningen för Väsby i den första perioden.

Därefter kom det först en kvittering, och sedan ett ledningsmål från Hudiksvall.

Det såg länge ut att bli en Hudiksvallsseger men efter en sen kvittering till 2–2 av Väsby väntade istället en förlängning.

Då klev Fredric Jansson fram igen och blev stor matchhjälte när han gjorde sitt andra mål för kvällen vilket innebar seger för Hudiksvall.

Hudiksvall jublar.

Det var ingen snack om saken i Liljas arena när Nybro krossade bortalaget Halmstad Hammers.

När ställningen var 4–1 på tavlan i den tredje perioden byttes Halmstadsmålvakten Hampus Nivalainen ut mot Jacob Crespin, men det hjälpte inte för Hammers.

Bortalaget var chanslösa och fick se sig besegrade med 5–1 när matchen var färdigspelad.

Det innebär att Halmstad fortfarande inte har vunnit en enda match sedan kvalserien startade.

Efter 60 mållösa minuter krävdes det en förlängning för att skilja Östersund och Dalen åt.

Då behövde den före detta HV71-spelaren Martin Thörnberg endast fyra minuter på sig för att avgöra matchen.

Thörnberg åkte sig helt fri från egen zon och var ensam mot Östersundsmålvakten när han prickade in det avgörande målet.

Dalen placerar sig nu fyra i tabellen, endast en poäng bakom Nybro Vikings och två poäng bakom Östersund.