Ny show av Bedard – Juniorkronorna möter USA i bronsmatchen

Publicerad 2023-01-05

HALIFAX I natt blev det klart:

Kanada vann semifinalen med 6–2 efter nya poäng av Connor Bedard och spelar final mot Tjeckien.

Juniorkronorna ställs mot USA i bronsmatchen.

Inför semifinalen mot USA stod 17-årige underbarnet Connor Bedard på 21 poäng och jagade Peter Forsbergs historiska rekord på 31 poäng från 1993.

När matchen var slut var Kanada klart för final och Bedard hade ökat på sin poängskörd med ytterligare två poäng.

Men det var USA som rivstartade i den första perioden och gick upp till en 2–0-ledning.

Men så klev Connor Bedard in i handlingen. Turneringens poängkung reducerade och tände hela arenan.

Underbarnets 22:a poäng i turneringen.

Kanada kvitterade också bara 47 sekunder in i mittperioden då Bedards radarpartner, Logan Stankoven, rakade in en retur

Fem minuter senare tog Kanada också ledningen genom Adam Fantilli.

Rekordmannen jagar Peter Forsberg

Två bortdömda mål för USA

USA hade en puck inne till 3–3, men målet dömdes bort på grund av kontakt med målvakten i målområdet.

Några minuter senare kunde Kanada öka på till 4-2 genom turneringens hetaste kedja.

Joshua Roy gjorde målet och förarbetet stod Logan Stankoven och Connor Bedard för.

Redan efter 38 sekunder av den tredje perioden hade USA en ny puck inne, men även det målet dömdes bort efter videogranskning, på grund av att pucken ansågs ha varit blockerad.

– Jag är frustrerad efter de två bortdömda målen, men jag kommer inte kommentera domaren mer är, du vet, du har har 18–19-åriga barn i den här miljön och så döms två mål bort. Det påverkar en stor del av spelet. Men jag kommer inte kommentera domaren, det får domarenchefen göra, säger huvudtränare Rand Pecknold.

USA fortsatte att jaga en kvittering, men i stället kunde Kanada öka på till 5–2 efter 9.45 genom backen Brandt Clarke.

I tom bur fastställde sedan Joshua Roy slutresultatet i ett kokande Scotiabank Centre.

– Vi hade en del lägen idag. Skillnaden är att de sätter sina och vi gör inte det. Vi förlorade och det suger, men vi har en bronsmatch imorgon och den är viktig. Vi måste ladda om till den, säger Luke Hughes.

Bronsmatchen mellan USA och Sverige spelas ikväll 20.38 svensk tid och finalen mellan Kanada och Tjeckien startar 00.38.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!