Jesper Fast hjälte mitt i trejdryktena

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Jesper Fast såg till att göra det svårt för sina chefer i natt.

Han prickade in två mål när New York Rangers vann ytterligare mark i playoff-racet med en 3-2-seger mot San Jose – och sådana killar trejdar man ju inte bort hur som helst.

– Det är det som är tanken, det ska inte vara lätt att splittra den här gruppen, säger han till Sportbladet.

För bara några veckor sedan sågs det allmänt som självklart att New York Rangers ännu en gång skulle komma att skeppa iväg halva laget innan måndagens trade deadline.

Men i takt med att Manhattan-laget vunnit mer och mer, och nu på slutet rentav trängt sig in i rallyt runt östra slutspelsstrecket, har många börjat tvivla.

Ska de verkligen göra sig av med glödhete powerforwarden Chris Kreider? Bör de inte behålla backen Tony DeAngelo? Är inte Ryan Strome en för viktig kugge?

Foto: Mary Altaffer / TT

”Håller mig från rykten”

Nu visar även Jesper Fast – på utgående kontrakt och därför föremål för intensiva trejdrykten – att han förtjänar att få vara kvar.

Han stod för två mål i den utomordentligt viktiga lördagsföreställningen mot San Jose på Garden, inklusive det avgörande till 3-2 en bit in i tredje perioden.

– Det var skönt, jag har haft det lite tungt med produktionen innan den här helgen, säger den 28-årige smålänningen när vi träffar honom efteråt.

– Trejdryktena försöker jag hålla ifrån mig, men det är klart att det finns in bakhuvudet, framförallt när man inte är på rinken. Man får försöka vara förberedd på att det kan hända.

Henke på bänken

Han är dock angelägen om att fortsätta försvåra beslutet för general managern Jeff Gorton.

– Det är det som är tanken. Det ska inte vara lätt att splittra den här gruppen. Det är vad vi sagt på slutet, vi ska ge det här en chans och sedan får de i ledningen ta beslutet.

– Ikväll spelade vi väl inte jättebra, vi var lite trötta i början, men vi hittade ett sätt att vinna och det gör bra lag.

Även Mika Zibanejad gjorde mål, sitt 28:e för säsongen, och i målet briljerade unge ryssen Igor Sjestiorkin med 44 räddningar.

Henrik Lundqvist var tillbaka på bänken.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!