Björklöven över bottenstrecket – igen

Publicerad 2017-02-22

Sju timmar satt Björklöven i bussen till Timrå. Matchen startade 21:30 och hem kommer laget väl att komma i morgon bitti.

Men med sig har ”Löven” tre välbehövliga poäng.

– En fantastiskt vinst, det var ingen optimal uppladdning. Speciellt inte mot ett så bra lag som Timrå, säger 4–2-målskytten Cody Murphy till CMore.

Björklöven satt på en buss i sju timmar och matchen i Timrå startade 21:30 – två och en halv timme efter utsatt tid.

Det var knappast några fantastiskt förutsättningar för något av lagen. Men det kändes som att väntan på bussen hade fyllt Björklövens spelare med en energi som Timrå–spelarna inte hade.

Det blev en svängig match där ”Löven” tog ledningen med hela 3–0 bara knappa tre minuter in i den andra perioden innan Timrå vaknade till liv och helt tog över spelet.

Bortalagets ledning krympte till en 3–2 och Timrå verkade komma allt närmare en kvittering.

Men då klev Björklövens Cody Murphy fram.

Stilmål

Murphy stod för kvällens konstmål när han satte pucken i nätet – med ett riktigt snyggt backhandskott.

– Mycket starkt individuell prestation, säger CMores expert Harald Lückner.

Efter det blev det ett ännu hårdare jagandes Timrå. Med drygt två och en halv minut kvar tog man ut målvakten – och 20 sekunder senare drog ”Löven” på sig en utvisning.

Men det kom varken någon reducering eller någon kvittering. Werner i bortalagets mål bommade igen och matchen slutade 4–2 till Björklöven.

Med det går Björklöven om Västerås igen och har ett poäng till godo i bottenstriden.