”Överbetalda jävlarna borde oroa sig”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Hockeyklubbar korttidspermitterar och får sämre ekonomi.

Inget som oroar AIK:s Johan Porsberger.

– Men de här överbetalda jävlarna borde oroa sig, säger han till NSD.

Tillvaron och framtiden är osäker för idrotts-Sverige, och nästa säsong kan spelarna behöva anpassa lönekuverten då många inkomster har uteblivit med anledning av coronaviruset, i synnerhet för ishockeyklubbar.

Johan Porsberger, som tillhörde hockeyallsvenska jumbon AIK förra säsongen, har ett utgående kontrakt och berättar hur årets kontraktsförhandlingar skiljer sig med tidigare.

– Det är kaos överallt, och det här är lite nytt för mig, det är första gången efter avslutad säsong som jag inte vet var jag ska spela nästa. Men nu kan jag ta det lite lugnt ett tag. Jag har snackat lite med AIK, men utomlands lockar ju, säger Porsberger till Sportbladet.

Var vill du spela?

– Österrike ligger väl närmast, det ska finnas intresse från några klubbar där. Tyskland, kanske. Vad finns det mer? Norge känns väl sådär. Eller man vet ju aldrig, jag sade innan den här säsongen att jag aldrig mer skulle spela i Hockeyallsvenskan och titta vad jag gjorde.

”Tjänar inga miljoner”

Trots labila tider för klubbarna känner 26-åringen sig lugn inför framtiden, något han först uttryckte i helgen till NSD.

– Man tjänar ju inga miljoner själv men de här överbetalda jävlarna, de borde oroa sig, sade han.

När Sportbladet når Porsberger får han utveckla resonemanget.

– Haha, jag vet inte. Jag skojade väl kanske lite, de som vill ta åt sig får ta åt sig.

Hockeysäsongen blev kortare än väntat för Porsberger, som gjorde 25 poäng på 49 matcher, och AIK som slapp ett kval för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan – en säsong som inte blev det han hade tänkt sig.

– Det har varit misär skulle jag säga, det roligaste man vet är ju att spela ishockey men till slut blir inte det roligt det heller.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN