Succésvensken klar för VM

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är två riktiga glädjebesked för förbundskapten Rikard Grönborg.

Vancouver bekräftar att målvakten Jacob Markström kommer spela VM. Samtidigt är Elias Pettersson också helt klar, enligt Sportbladets uppgifter.

– Jag kommenterar ingenting runt Elias eventuella VM-medverkan, säger Petterssons agent Johan Altberg.

Elias Pettersson var med i VM redan för ett år sedan, men då tog turneringen slut i gruppspelet mot Schweiz. Växjös guldhjälte dundrade in i stolpen och ådrog sig en fraktur i tummen. 

Redan i natt började uppgifter i Nordamerika florera om att Pettersson var positiv till VM i Bratislava och enligt Sportbladets uppgifter är det helt klart att Pettersson har tackat ja till Rikard Grönborg.

Favorit till att bli årets rookie

Elias Pettersson har gjort dundersuccé i NHL och svarat för 66 poäng (28+38) på 71 matcher och tippas vara ohotad för titeln Calder Trophy, priset till årets rookie

Ångesonen har slagit klubbrekord i Vancouver för rookies, det tidigare hade ryske superstjärnan Pavel Bure. Han var också uttagen till NHL:s all star-match.

Sedan tidigare har Sportbladet avslöjat att poängbäst backen av svenskarna, Chicagos Erik Gustafsson, har tackat ja till VM-spel.

Även Petterssons klubbkamrat Jacob Markström ska vara klar för VM. Det bekräftade klubben på en presskonferens under måndagskvällen, svensk tid.

Elias Pettersson själv uttalade sig också inför den samlade mediekåren.

– Jag vill prata med min familj och min agent innan jag tar ett beslut, säger Pettersson.

Publicerad:

LÄS VIDARE