Debutanten fixade första hemmasegern

Uppdaterad 2011-09-28 | Publicerad 2011-09-27

Han gjorde succé i kvalserien.

Mot Modo gjorde Oscar Alsenfelt elitseriedebut – och såg till Växjö tog första hemmasegern.

– Det har var inte debuten i elitserien, det var bara fortsättning på kvalserien, säger målvakten.

I våras tog han han 72 av 75 skott mot Modo i kvalserien. På tisdagskvällen fick Oscar Alsenfelt göra elitseriedebut. Och det började på bästa sätt.

Liam Reddox gav Växjö ledningen i början av den första perioden. I den andra utökade hemmalaget efter ett riktigt snyggt mål. Lakers rullade upp hela Modofemman innan Brad Moran satte 2-0. I samma period drog Josh Soares iväg ett långskott till 3-1. Modo reducerade visserligen via Nicklas Danielsson.

Första hemmasegern

Men det spelade ingen roll. I den sista perioden pukterad Moran matchen med sitt andra mål till 4-1.

Segern var den första på hemmaplan för Växjö. För Modo var det tredje förlusten på fem matcher. Med elva sekunder kvar fick Modo ett tröstmål efter att domaren videogranskat Dick Axelssons mål.

– Det har var inte debuten i elitserien, det var bara fortsättning på kvalserien, säger debutanten Alsenfelt som var nöjd med sin insats.