”Han är ett virus i omklädningsrummet”

Stjärnmålvaktens kritik mot Brynäsprofilen

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

GÄVLE. Timrå föll tungt mot Brynäs.

Efteråt gick lagets stjärnmålvakt, Niklas Svedberg, till stenhård attack mot Brynäs publikfavorit Johan Alcén.

– Alcén är i Brynäs bara för att hans farsa har varit där, det vet alla. Han är ett virus i omklädningsrummet, säger Svedberg.

Timrå åkte på sin tionde raka bortaförlust när Brynäs vann med klara 5–1. Niklas Svedberg tvingades släppa fyra mål och framför allt vid det fjärde målet var han otroligt missnöjd över bedömningen.

– Det ska solklart vara bortdömt. Jag sträcker mig med stöten och han ligger i målgården och stör mig. Det blir inte seriöst när domarna inte kan ta såna beslut. De ringer inte ens och vågar inte ta diskussion med vår tränare. Blir jäkligt låg nivå, domarna måste vara starkare än så. Det är löjligt, säger Svedberg.

Niklas Svedberg var även inblandad i en omdiskuterad situation i den tredje perioden. Han ramlade bakåt i sin egen målbur efter en lättare kontakt med Nicklas Danielsson. Brynäsforwarden tyckte Svedberg filmade och var rasande på Timråmålvakten efter händelsen – och höll fast vid sin kritik även efteråt.

– Han försöker göra en smart grej, men någon av domarna borde se det. Det är något de kanske borde kolla på i efterhand. Tycker det kan vara lite mer sportsligt än sådär, säger Danielsson.

Niklas Svedberg och Johan Alcén.
Foto: BILDBYRÅN
Niklas Svedberg och Johan Alcén.

Vann guld med Brynäs 2012

Svedberg själv var helt oförstående till Danielssons kritik: 

– Jag vet inte vad det var, han skrek som en stucken gris, jag vet inte hur gammal han är egentligen. Jag är helt förvånad, fattar ingenting.

Han tycker du ramlar lätt.

– Ja, det tycker han, men jag säger till domaren att det inte är en utvisning, men om jag får en knuff bakåt och lutar mig mot målet och det lossnar är det självklart att jag tappar balansen.

Sedan går Brynäs guldmålvakt från 2012 plötsligt till oväntad attack åt ett helt annat håll. Mot Brynäsforwarden Johan Alcén.

– De har ett gäng som åker och snackar. (Johan) Alcén är i Brynäs för att hans farsa (målvaktstränaren Pecka Alcén) har varit där, det vet alla. Det är ett virus i omklädningsrummet, säger Svedberg som aldrig spelat med Johan men haft Pecka Alcén som målvaktstränare.

Det är tuff kritik mot Johan Alcén.

– Nej, det vet alla. Jag älskar hans farsa, liksom, men alla vet, ja… jag nöjer mig så.

Hur är han på planen?

– Nja, jag väljer att inte kommentera mer. Det räcker så.

Vill inte kommentera påhoppet

När Sportbladet pratar med Johan Alcén väljer han att inte bemöta den tuffa kritiken:

– Jag har inga kommentarer.

Varför tror du…

– Inga kommentarer.

Har ni haft någon dispyt tidigare?

– Nej, jag har inget att tillägga. Du får fråga honom. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!