Hoppar in från båset för att slåss

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-29

Tar med domaren i fallet

Det var stökigt och grinigt när Luleå bortabesegrade Timrå med 3-1, efter ett hattrick av Mats Lavander.

Värst var det i slutet av andra perioden när Alexander Hellström hoppade in från båset för att göra upp med Timrås Pär Styf.

– Jag ropade åt Alexander att han skulle stanna kvar i båset, men han var alldeles för het, säger Luleå-tränaren Roger Rönnberg till TT.

Det smällde rejält i slutet av första perioden. Cam Abbott, Daniel Corso, Kristofer Berglund och Pär Styf fick alla varsin tvåa efter ett slagsmål som aldrig verkade ta slut.

Trots att klockan ljöd för periodpaus fortsatte fighten på isen och de två ismaskinerna blev stående i ena hörnet i väntan på att spelarna skulle lämna isen. Domarna hade fullt upp med att hålla isär spelarna och få ut dem i omklädningsrummet.

”Hoppade in från båset”

De heta känslorna fortsatte sedan i den andra perioden. I slutet av den rann det återigen över när Chris Abbot satte upp en armbåge mot en tacklande Anton Axelsson. Pär Styf gav sig återigen in i gruffet vilket fick det att rinna över fullständigt för Luleås Alexander Hellström.

– Jag ropade åt Alexander att han skulle stanna kvar i båset, men han var alldeles för het, säger Luleå-tränaren Roger Rönnberg till TT.

Backen hoppade in från båset och och attackerade Pär Styf. De båda tog med sig domaren i fallet och det tog flera minuter för Ulf Rådbjer att få ordning på situationen.

Efter långa diskussioner med penna och papper tillsammans med sekretariatet visade Rådbjer ut Hellström från matchen.

– Han kommer in från båset och går in i slagsmålet, sa Rådbjer till sekretariatet.

Hattrick av Lavander

Slagsmålen överskuggade Mats Lavanders uppvisning i matchen. 29-åringen gjorde ett hattrick på tolv minuter, varav det tredje målet var en riktig delikatess.

Lavander kom i en kontring och spelade i sidled till Pär Arlbrandt som slog en direktpass tillbaka till Lavander. Luleå-forwarden hade all tid i världen att lägga in pucken bakom en helt bortspelad Magnus Åkerlund i målet.

– Två enkla och en tur får man säga. Men det är alltid kul att göra mål så det är perfekt, säger Lavander till PPV.