Lundqvist: ”Får en att se ganska dum ut”

”Henke” spikade igen efter snöpliga målet

Publicerad 2017-12-02

NEW YORK. Det började surt med ett snöpligt baklängesmål i första minuten i natt igen.

Men sedan stängde Henrik Lundqvist igen helt – och New York Rangers lyckades till slut slå Carolina med 5-1.

– Det var en klassisk ”knuckle”-puck som får en att se ganska dum ut. Men det är bara att försöka studsa tillbaka och det gick bra den här gången, säger han till Sportbladet.

Matchen i Madison Square Garden hade bara pågått i 56 sekunder när veteranen Justin Williams avlossade ett till synes harmlöst skott från högerkanten – och på något sätt smet pucken förbi på Henrik Lundqvists klubbhandssida.

Detta bara ett par dygn efter den dystra förstaperioden mot Florida, när han byttes ut efter tre insläppta på sex skott...

– Ja, så här är det i målvaktens värld, säger han med en lätt huvudskakning

– Det var en klassisk ”knuckle”-puck som får en att se ganska dum ut. Men det är bara att försöka studsa tillbaka och det gick bra den här gången.

Ja, därefter stängde han sin kasse, stoppade sammanlagt 32 skott och såg till att New York-laget kunde vinna med 5-1.

Det var dock en något udda tillställning.

Två mål i tom kasse

När drygt tre minuter återstod hade hemmalaget fortfarande bara 2-1-ledning, men Michael Grabner fullbordade ett hattrick med två mål i tom kasse och Paul Carey följde upp med ytterligare ett i slutminuten.

–  En väldigt skön seger, nu kan vi njuta av en fin helg, fortsätter ”Henke”.

– Under lördagen ska vi träna i Central Park och på söndag har vi julfest med laget och allas familjer. Det ser jag fram emot.

William Karlsson – den största svenska överraskningen den här NHL-säsongen – ryckte återigen åt sig ledningen i den svenska målligan med en fjortonde fullträff under Vegas Golden Knights besök i Winnipeg i natt.

Men det hade han ingen större glädje av, för glödheta Jets vann med 7-4, bland annat efter mål och två assist signerade Patrik Laine.

Med den segern övertog kidsen från Manitoba-prärien inte bara ledningen i den västra tabellen – de gick upp jämsides med Tampa i den sammanlagda.

Pittsburgh var obönhörliga under sitt besök i Buffalo och nollade stackars Sabres.

– Jag känner för våra fans, säger en bedrövad Robin Lehner till Buffalo News efter 0-4-smockan.

Patric Hörnqvist gjorde – medelst ett rappt skott från mitt i slottet – sitt nionde mål för säsongen.

Patrik Berglund gjorde mål i sin andra match efter den långvariga skadan, hemma mot LA Kings.

Men förgäves. Gästerna var starkare och vann med 4-1. Adrian Kempe prickade in sin nionde fullträff i slutet av andra perioden.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se