18-årige Jonas Johansson fick tuffast möjliga start.

– Klart att det är nervöst men han gör det riktigt bra, säger tränaren Tommy Jonsson.

Luleå vann med 3-1.

Trots att Bernhard Starkbaum är på skadelistan valde Brynästränaren Tommy Jonsson att bänka Johan Holmqvist mot Luleå.

Holmqvist släppte in sju mål och hade endast 80,55 i räddningsprocent efter storförlusten mot Växjö förra omgången.

Istället fick en SHL-debutant kliva in mellan stolparna.

I Norrbotten blev det tufft – direkt.

Två mål på drygt en minut

18-årige Jonas Johansson, tredjemålvakt under junior-VM, släppte in både 1-0 och 2-1 av Linus Klasen och Peter Cehlarik inom loppet av drygt en minut i första perioden.

Inget av skotten såg otagbara ut.

– Klart det är nervöst, men han gör det riktigt bra, försvarade Tommy Jonsson i Cmore efter första perioden.
Klasens 3-1-mål i andra perioden var snöpligt – studsade in mellan benen på Johansson – och målet kom att bli avgörande för Gävle-laget.

– Sista målet tar mellan våra egna innan den går in, det är lite flyt, säger Jörgen Sundqvist.

Brynäs låg på i tredje perioden, men David Rautio spelade tätt och övertygade tillsammans med Linus Klasen och Per Ledin hos hemmalaget.

”Dröm som gått i uppfyllelse”

Men trots den tuffa starten i SHL-debuten var Jonas Johansson ändå hyfsat nöjd med sitt första framträdande.

– Alltid tråkigt att förlora, men jag tycker ändå att vi gör en rejäl uppryckning jämfört med förra matchen i alla fall, säger han i Cmore.

– Jag fick en tuff start, men det kändes bättre och bättre ju längre matchen gick. Riktigt kul att få göra debut. Jag fick reda på det i går morse, en dröm som gått i uppfyllelse. Nä, det var riktigt kul.

Som plåster på såren stod Johansson ändå för en fräck räddning när han med en benparad höll undan ett hattrick för Linus Klasen.