Frölunda slog Växjö i streckmatch

Uppdaterad 2012-12-29 | Publicerad 2012-12-28

Frölunda slog Växjö med 3–2 i en jämn, spännande match med bra tempo. Det gav viktiga poäng i kampen runt slutspelsstrecket.

Frölunda HC

Matchen i Scandinavium var extra betydelsefull för båda lagen. Frölunda har den åttonde och sista slutspelsplatsen i elitserietabellen, med Växjö som närmaste förföljare. Avståndet var sex poäng före nedsläpp. Nu är det nio.

Frölunda fick en tidig ledning, efter 4.17. Backen Henrik Tömmernes följde med i ett anfall, fick en passning från Jari Tolsa och styrde in pucken strax under Växjömålvakten Fredrik Norrenas ribba.

Det kom fler backmål. Växjös Jonas Holös kvitterade med ett högt skott i början av andra perioden.

Sedan slog Henrik Tömmernes till igen, med 2–1 på ett skott i powerplay – och hade dubblat sin målskörd under säsongen från två till fyra.

Växjö saknade dock inte chanser. I statistiken över skott på mål hade gästerna ett övertag med 21–11 efter två perioder.

Nästa, viktiga mål blev Frölundas. Joel Lundqvist sköt direkt, när passningen kom från Magnus Kahnberg.

Alexander Johansson reducerade till 3–2 med drygt fem minuter kvar. Växjö gav allt för en kvittering, men lyckades inte.