Publicerad 2014-11-15

Malmö Redhawks positionerade sig på en andraplats i allsvenskan efter sin vinst mot Karlskrona.

Och Asplöven klättrade till en fjärdeplats genom trepoängaren mot Timrå.

– Det är hårt jobb som gäller i fortsättningen, säger Asplövens tränare Per Kenttä.

Malmö Redhawks tog sin andra raka seger och klev upp på en andraplats i tabellen i och med 4–2-segern mot Karlskrona.

Mattias Persson och Mathias Tjärnqvist såg till att hemmalaget tog ledningen med 2–0 i första perioden och när Frederik Storm spädde på i början av den tredje verkade matchen avgjord.

Karlskrona ville dock annat. Joel Kellman och Filip Cruseman gav nerv åt upplösningen med två mål inom loppet av knappt tre minuter. Nicklas Jadeland satte 4–2 med en sekund kvar.

Södertälje vann mot Rögle med 5-4 efter en böljande match. Matchen bjöd på många snabba mål och släppte in en hel del.

Först gick hemmalaget från 2–2 till 5–2 på fyra minuter. Men Rögle reducerade i powerplay till 5-3 och slog in det fjärde målet efter att de tagit ut målvakten. De återstående knappt två minuter som återstod av den tredje perioden blev nervösa, men skånelaget lyckades inte få in en kvittering och Södertälje tog med sig tre poäng i drabbningen.

– Visst gör vi det bra som tar tag i spelet igen efter 5-2 och även reducerar två gånger om, men släpper man in fem mål på bortaplan så ska det mycket till för att ta poäng, säger Röglecoachen Mikael Gath till klubbens hemsida.

Asplöven fortsätter att vara ett av topplagen i hockeyallsvenskan efter vinsten mot Timrå.

I början av andra perioden dunkade Asplöven tre mål. John Henrion gjorde det första, sedan gjorde både Anthon Eriksson och Jonas Berglund en varsin kasse. Det gjorde att ställningen var 4-1 till Asplöven efter den andra perioden.

– Vi är riktigt bra i den andra perioden och det är mycket jag är nöjd med, säger Asplövens tränare Per Kenttä till klubbens hemsida.

Timrå reducerade i slutet på matchen, men var aldrig riktigt nära att plocka med sig poäng från Haparanda-laget.