Frölunda vaknade – efter sågningen

Uppdaterad 2016-12-03 | Publicerad 2016-12-02

"Fruktansvärt dåligt – nästan komiskt"

Göteborg/stockholm. "Byt ut den fyrkantiga pucken mot en rund", beordrade Roger Rönnberg sitt lag inför tredje perioden.

Då vaknade Frölunda – och körde över Luleå i Scandinavium.

– Det blev bättre i tredje igen, konstaterar Rönnberg efter en klar 4–0-seger.

Frölunda HC

Trots total dominans var det inledningsvis ett aningen ineffektivt Frölunda som tog emot Luleå i kvällens enda SHL-match. När Patrik Carlsson tolv minuter in i den första perioden gjorde 1–0 på förarbete från Carl Grundström stod det 10–0 i skottstatistiken.

Trots det var det bara underläge med en puck i den första pausvilan för Luleå – som spelade upp sig.

"Nästan komiskt"

I en mållös andraperiod var det i stället Frölunda som inte kom upp i nivå och i följande pausintervju var det Roger Rönnbergs tur att vädra sin frustration.

– Vi ska se till att byta ut den här fyrkantiga pucken som vi hade i andra till en rund och fin, sa han i C More och tillade:

– Vårt passningsspel har varit fruktansvärt dåligt. Det är nästan komiskt.

Och kölhalningen gav resultat.

Simon Hjalmarsson, som återigen fått byta kedja, slog en briljant passning fram till Sebastian Stålberg som fick öppet mål till 2–0.

– Vi behövde det, efter en riktigt dålig andraperiod. Men vi sa inför tredje att vi får komma ner i anfallszonen igen, hjälpa backarna genom att vara lite mer spelbara. Och 2–0 kändes som att det var lite förlösande, säger Hjalmarsson till Sportbladet.

Luleås mål bortdömt

Carl Grundström hann utöka till 3–0 innan Luleå fick en reducering bortdömd för hög klubba på Julius Junttila.

I stället fastställdes slutresultatet till 4–0 när amerikanen Casey Wellman dammade in pucken från blå.

Efter slutsignalen var Roger Rönnberg klart mer nöjd jämfört med efter två perioder.

– Efter fem minuter var jag tvungen att fråga linjedomaren om de bytt till en fyrkantig puck, för passningsspelet var inte det jag var van vid att se från vårt lag. Men det blev bättre i tredje igen, säger Roger Rönnberg.

Betyg

Matchen:Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Överkörning av stora mått i den första perioden, och även om Luleå sen kom tillbaka i den andra perioden så var den här matchens Frölundas från början till slut. Stabilt defensivt och aggressivt offensivt. Luleå orkade inte stå emot, och ser ut att sakna både energi och tro på det de gör. Snygga mål av Frölunda, tre sista målen i den tredje perioden. Luleå fick visst hopp när Julius Junttila slog in 3-1 på tennis, men målet blev helt korrekt bortdömt för hög klubba.

Domare: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus Sebastian Stålberg, forward, Frölunda

Aggressiv, målfarlig och på rätt plats matchen igenom.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Carl Grundström, forward, Frölunda