Morten Green matchhjälte med två mål

Leksand fortsätter marschen tillbaka mot elitserien.

Morten Green var segerregissör med två mål när Växjö bortabesegrades med 4-3.

Efter en tveksam säsongstart har Leksand ryckt upp sig de senaste matcherna. I kväll fortsatte den positva trenden mot Växjö.

Den första perioden vill nog Leksand dock helst glömma. Ex-elitserielaget hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna och Växjös Robert Rosén var periodens enda målskytt.

Men i andra perioden lossnade det för Leksand. Efter 21.51 utnyttjade Morten Green ett försvarsmisstag i Växjös zon och prickade in kvitteringen. Två minuter senare gjorde Gabriel Karlsson ledningsmålet på egen hand.

Jan Huokko ökade till 3-1 i början av sista perioden. Växjös Torsten Yngvesson reducerade innan Morten Green återigen höll sig framme i power play.

Växjö plockade ut målvakten sista två minuterna, men kom aldrig närmare än ett reduceringsmål.