Uppdaterad 2016-11-09 | Publicerad 2015-11-10

Christian Engstrand storspelade för Espoo Blues

HV71 orkade inte hämta ikapp underläget från det första mötet med Espoo Blues i åttondensfinalen av CHL.

Finnarna klarade 1-1 på bortaplan i returen och vann med totalt 2-4.

– Vi skapar tillräckligt med chanser för att göra mer än ett mål men det studsar inte stolpe in i dag, säger HV 71:s huvudtränare Johan Lindbom till SVT.

Christian Engstrand storspelade.

HV71 satte ett våldsamt tempo från start och hade flera chanser att ta ledningen. Anton Bengtsson var nära att få spräcka nollan men svenske Christian Engstrand i Espoo-målet kunde få ut klubban och hålla nollan intakt.

Ledningsmålet för HV71 skulle komma. Erik Christensen vek in från sin högerkant och placerade in 1-0 från slottet i mitten av den andra perioden.

Jätteräddningar från Engstrand

Espoo Blues, jumbo i finska SM-liiga, kvitterade bara två minuter senare och HV71 gick än hårdare för ett ledningsmål.

Med bara sekunder kvar av andra perioden fick målskytten Erik Christensen ett gyllene läge att ge laget ledningen. Kanadensaren kom i ett friläge men den svenske målvakten Christian Engstrand lyckades på något vis få ut klubban och rädda pucken på mållinjen.

HV71 blev allt mer desperata ju längre matchen gick men pucken ville inte in bakom en storspelande Engstrand.

Hemmalaget plockade ut målvakten den sista minuten men Espoo kunde hålla undan

Matchen slutade 1-1 och HV71 förlorar åttondelsfinalen med totalt 2-4.

– Första matchen är alldeles för dålig. De försvar sig bra och gjorde det tufft för oss idag. Vi hade högre mål än det här så vi är besvikna, säger Lindbom till SVT.