Wennberg hjälte – efter märkliga målet

Publicerad 2017-10-15

Förlängning mellan Minnesota och Columbus.

Då blev Alexander Wennberg, 23, stor hjälte för Columbus – med nattens märkligaste mål.

– Jag ville bara ha in den i mål, säger svensken till klubbens Youtube-kanal.

Alexander Wennberg, 23, gör sin fjärde säsong i NHL och öste in poäng för Columbus Blue Jackets i fjol. Totalt svarade svensken för 80 poäng och blev lagets assistkung med 46 målgivande passningar.

Och han har fått en fin start även på årets säsong.

Natten till söndagen avgjorde han bortamötet med Minnesota Wild med nattens märkligaste mål.

Videogranskadades

Knappa minuten in i förlängningen avlossade Artemi Panarin bössan mot hemmakassen och såg pucken studsa på en motståndare och via magen/bröstet på Wennberg och in i mål, 5–4.

Columbus jublade, hemmaspelarna protesterade – och målet godkändes efter videogranskning.

– Jag ville bara ha in den i mål och hade lite tur. Vi visste inte om det skulle räknas eller inte. En riktigt skön seger, säger Wennberg till Columbus Youtube-kanal efter sitt första mål för säsongen.

”Vårt jobb”

Columbus hämtade in ett tvåmålsunderläge i tredje perioden och innan dess hade Wennberg även svarat för en assist – hans fjärde på fem matcher.

– Vårt jobb är att producera och det gör vi. Vi har en bra mentalitet och slutar aldrig att kämpa, säger han.

Columbus ligger tvåa i den östra konferensen, med sämre målskillnad än New Jersey Devils.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se