Poäng direkt av Nicklas Bäckström i NHL-comebacken

Publicerad 2021-12-16

NEW YORK. Washington förlorade visserligen mot Chicago – men Nicklas Bäckström såg fin ut i sin första match sedan slutet av maj.

Han spelade över arton minuter och assisterade, förstås, till ett mål signerat Alex Ovetjkin.

– Höften kändes bra, fast det kommer ta ett tag innan jag kommit in i matchtempo, säger den 34-årige stjärnan efter 5-4-förlusten.

Han har ju haft problem med en höft, ”Bäckis”, och därför inte kunnat spela en enda match sedan vårens sista slutspelsmatch mot Boston.

Men när Washington i natt gick upp mot Chicago i United Center gjorde han alltså äntligen comeback – och det blev som det brukar bli.

I ett powerplay i början av andra perioden assisterade han till evige radarpartnern Alex Ovetjkins 21:a mål för säsongen.

– Ja, det är så det brukar bli, flinar han när han möter media efteråt.

34-åringen från Valbo såg pigg ut även i övrigt och klockade in på över arton minuter.

– Det kändes bra och jag hade inga känningar i höften, fortsätter han.

– Men det var länge sedan jag spelade en match och det märktes, det kommer ta ett tag innan jag kommer in i matchtempo och får tillbaka tajmingen.

Matchen stod 4-4 vid full tid, sedan Conor Sheary kvitterat med bara tre sekunder kvar av ordinarie matchtid. 1.21 in i förlängningen kunde dock Caleb Jones avgöra för hemmalaget.

– Vi kämpade oss ändå till en poäng, det var viktigt, konstaterar ”Bäckis”.

Målet var Ovetjkins 274:e i power play vilket innebär att han går upp som delad etta på listan över spelare med flest powerplay-mål i NHL.

Det satt hårt åt, New York Rangers var till och med illa ute mot tabelljumbon Arizona och låg under med 2-1 när sex minuter återstod, men tack vare två sena powerplay-mål lyckades gästerna från Manhattan vinna.

Mika Zibanejad kvitterade med ett fint skott och Kaapo Kakko avgjorde med sitt andra mål för kvällen.

Loui Eriksson gjorde det ena av Coyotes mål – hans första på nästan två år – och Anton Strålman assisterade väldigt fint till det andra.

Anaheim gjorde processen kort med ett litet slitet Seattle och vann nattens match i Honda Center med 4-1
Jakob Silfverberg noterades för en assist.