Florida slog Tampa efter sudden-drama

Publicerad 2024-04-24

NEW YORK. Florida-katterna spinner även under årets Stanley Cup-resa.

I natt vann de slutspelets första sudden death-drama mot Tampa – och Sergej Bobrovsky passade samtidigt på att göra årets räddning.

– Jag har aldrig sett något liknande, säger svenske backen Oliver Ekman-Larsson efter 3-2-segern.

Förra våren fick världen lära sig att Florida Panthers är exceptionellt bra på tajt och hård och emotionell slutspelshockey – och nu kan samma värld konstatera att färdigheterna inte gått förlorade.

Nattens andra match mot delstatsrivalen Tampa var en riktigt tajt och hård holmgång som slutade med övertid.

Såna gånger förlorar katterna i princip aldrig och det gjorde de inte nu heller. Redan tre minuter in i förlängningen fick Carter Verhaeghe tag i en puck precis framför kassen, väntade iskallt ut Andrei Vasilevskij och lättade med en backhand in det avgörande 3–2-målet.

– Han har ”clutch”-genen. Han var född med den, säger backbjässen Aaron Ekblad om matchhjälten.

Fram till avgörandet var matchen annars i huvudsak en förstummande duell mellan målvaktsfantomerna Sergej Bobrovsky och nämnde Vasilevskij.

Den förstnämnde – en av de verkliga bragdmännen för ett år sedan – stod 14 minuter in i andra perioden för en räddning som ganska enkelt kvalar in som årets mest spektakulära.

Med ryggen mot isen kastade han sig handlöst från ena stolpen till den andra och räddade ett givet Matt Dumba-mål med baksidan av ena armen.

– Om jag sett något liknande? Nej, den räddningen var helt otrolig, säger svenske backveteranen Oliver Ekman-Larsson.

Räddningen det snackas om.

”Bob” själv beskriver bedriften som ”desperat”.

– Jag försökte bara få över så mycket kropp som möjligt och på något sätt lyckades jag göra den räddningen.

Panthers leder nu serien med 2-0 och har chansen att göra livet riktigt svårt för Lightning i de två kommande matcherna i Tampa.

Victor Hedman assisterade till båda gästernas mål i natt – och just ”OEL” var inblandad i ett Panthers-mål.