Stekhete svensken målskytt igen

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

EDMONTON. Patric Hörnqvist har blivit het som ett bastuaggregat lagom till Stanley Cup-festen.

Han gjorde mål för femte matchen i rad när Pittsburgh under natten avslutade grundserien med en 4-0-seger mot Ottawa som innebär att andraplatsen i  Metropolitan-divisionen är säkrad.

– Jodå, det har känts bra på  slutet och vi får väl hoppas att det håller i sig. Det är nu det roliga börjar, säger den tvåfaldige mästaren från Sollentuna till Sportbladet

Ja, regerande mästarna blev först av alla NHL-lag att gå i mål i år – och den 82:a och sista grundseriematchen, mot Ottawa, slutade precis som de hade tänkt sig.

Pingvinerna vann med solklara 4-0 och såg med det till att ”clincha” andraplatsen i Metropolitan-divisionen, vilket i sin tur innebär att de får hemmaplansfördel i första playoff-rundan.

– Det var igår vi vann den verkligt tunga matchen, mot Columbus.  Kvällens fajt hade väl inte riktigt samma fart, men jag tycker ändå vi gjorde det bra och går in i slutspelet med gott självförtroende.

Foto: Don Wright

Vilka Pittsburgh får möta vet de inte förrän under lördagen.

Det blir antingen nämnda Columbus, ärkerivalen Philadelphia eller New Jersey.

”Inget att fundera över”

”Bengan” har inga särskilda önskemål.

– Nej, nej, vem man får gå upp mot kan man inte kontrollera så det är inget att fundera över. Vi vill ju vinna igen igen och då måste man ändå kunna slå alla. Det ska bli skönt att bara koppla av och kolla matcherna, säger han.

Vad än motståndaren heter kommer vederbörande få möta en glödhet Hörnqvist.

Han gjorde mål för femte matchen i rad i natt – på en suverän passning från Sidney Crosby – och kunde i samma ögonblick bocka av säsongens 29:e fullträff.

– Det är jag nöjd med. Mitt personbästa är 30 och det vill man förstås alltid slå, men med tanke på att jag var borta tolv matcher är 29 en väldigt bra notering, konstaterar han.

– Och visst, det har känts bra på slutet. Vi får hoppas att det fortsätter likadant. Det är ju liksom nu det roliga börjar.

Publicerad:

LÄS VIDARE