Karlskrona vinnare med Ledin på isen

Uppdaterad 2017-12-22 | Publicerad 2017-12-21

Per Ledin fick nu spela från start och gjorde hemmadebut.

Karlskrona vann det viktiga bottenmötet mot Örebro men den 39-årige forwarden var missnöjd med sig själv.

– Jag ser ut som en ren på E4, säger den karismatiske hockeyprofilen till C More.

Karlskronas Joel Kellman gjorde segermålet 3–2, 16.35 in i den sista perioden.

Från nära håll tryckte den 24-årige hemmasonen in pucken efter fint förarbete av Konstantin Komarek.

Det var tre tunga poäng för Karlskrona i bottenstriden.

Segern innebar att Karlskrona på 13:e plats i SHL-tabellen krympte avståndet till Örebro på elfte plats från sju till fyra poäng.

– Det satt skönt, jag har inte gjort så många mål under säsongen. Det var tre väldigt viktiga poäng som betyder mycket för oss, säger matchvinnaren.

Inblandad i mycket

Efter att ha fått starta som extraforward i 3–0-förlusten borta mot Djurgården i tisdags var Per Ledin nu uppsatt i förstakedjan tillsammans med centern Morten Madsen och forwarden Joachim Rohdin.

Innan matchen pratade 39-åringen om att alla spelarna skulle kräma ut det sista innan juluppehållet.

Från sidan var Ledin med nummer 97 på den orangesvarta matchtröjan inblandad i mycket – han bidrog med energi och han skapade chanser åt sina lagkamrater.

Själv var Ledin av en annan åsikt.

– Jag var bedrövlig, jag var mest stillastående. Jag måste igång bättre – mer skridskor och mer action, säger han.

Ledin noterades för 18.48 i speltid, i övrigt var det bara nollor i statistiken både på plus och minus.

Redan i första bytet tacklade han två Örebro-spelare och han tjafsade ständigt med motståndarna, bland annat med Libor Hudacek från båset när slovaken var på väg ut i spelargången vid sitt matchstraff.

Gliring till gamle radarpartnern

I Örebros bås står lika gamle Emil Kåberg sedan tre och en halv säsong som materialförvaltare – Per Ledins gamle vapendragare, tillsammans har de ett SM-guld med Färjestad från 2006 och de kallades för ”Blues Brothers”.

– Jag får skicka en puck på honom. Så att han vaknar till, sa Ledin innan matchen.

För Per Ledin var det 699:e matchen i den högsta svenska serien.

Förra säsongen blev det tolv matcher i Schweiz, den senaste matchen fram till den här veckan var i mars.

Karlskronas Henrik Törnqvist gjorde både 1–0 och kvitterade till 2–2, Örebros kvittering till 1–1 gjordes av Victor Bartley och ledningsmålet till 1–2 gjordes av Tylor Spink.

Tidigt matchstraff

Örebro fick ett par tuffa avbräck under matchen, Libor Hudacek åkte på ett matchstraff tidigt och kommer högst troligt att bli avstängd ytterligare och lagkaptenen Viktor Ekbom utgick i första periodpausen efter behandling.

Libor Hudacek delade ut två crosscheckingar på Joel Kellman efter avblåsning och sparkade sedan under skridskorna på Karlskrona-centern i en brottningsmatch, straffet blev fem minuter för tripping och 20 minuter för game misconduct redan efter 4.01 in på första perioden.

Victor Bartley ska dessutom spela Spengler Cup i Davos mellan jul och nyår (då det är tre fulla SHL-omgångar) för Kanada inför OS i Pyeongchang i februari.

Det var Örebros åttonde raka förlust på bortais, noll av 24 möjliga poäng.

– Vi slösade för mycket krafter och tog för mycket utvisningar. Det betydde mycket att vi blev kort om spelare, säger Örebros huvudcoach Niklas Sundblad.

Nu är det kort julledighet i SHL till den numera klassiska fulla omgången med sju matcher och alla 14 lag på annandag jul på tisdag.

Då spelar Örebro borta mot HV71, Karlskrona spelar borta mot Luleå.

Ännu en speciell match för Per Ledin mot sin tidigare klubb i återkomsten till SHL, hans 700:e match i högsta ligan.