Björklövens målvakt tog allt när hemmalaget avfärdade Leksand med 4–0.

– Det är en riktigt bra insats, säger 20-åringen.

Leksands IF

Björklöven kom till spel utan sin backbuse Niklas Pavel, som tidigare idag dömdes till åtta matchers avstängning för sin ”huvudjakt” mot Karlskoga i lördags.

Men hemmalaget skulle klara sig även utan försvarskuggen.

Leksand kom nämligen till Umeå och satte sig i utvisningsbåset. När Martin Grönberg blev femte leksing att sätta sig på botbänken redan i första perioden kunde bortalaget inte hålla emot längre – och Alex Hutchings gjorde 1–0 i powerplay.

Hård Leksandpress

Leksand skulle höja sig till andra. Men trots 21–7 i skott och ett konstant tryck mot Adam Werner i Björklöven-kassen kom periodens enda mål i andra buren.

1–0-skytten Alex Hutchings gjorde ett riktigt grovjobb mot sargen bakom Leksandmålet. Till slut fick kanadensaren fram pucken till Fredric Andersson som, aningen ologiskt, utökade till 2–0.

– Ingen bra period från vår sida. Vi vinner den med 1–0 och det ska vi vara grymt tacksamma för, sade målskytten till C More.

Vackert 3–0-mål

Sista perioden bjöd sedan på matchens delikatess.

Under en kort sekvens i fem mot fyra kom ”Löven” i en kontring. Axel Ottosson skottfintade och spelade rakt in i slottet där Tobias Hage vispade upp 3–0 i krysset med en backhand.

Ottosson var inte klar där utan hann även med ett eget mål till 4–0 innan slutsignalen ljöd.

”På tiden”

Resultattavlan visade 25–36 i skott till fördel för Leksand – men Färjestad-lånet Adam Werner tog alltså samtliga.

– Det var på tiden. Det var första gången för säsongen så det var ett tag sedan, säger matchhjälten till C More.

– Jag tycker vi har kontroll på det. Vi spelar bra och i andra trycker de på. Även om vi inte vill vara i egen zon så mycket så gör vi rätt saker. Det är en riktigt bra insats.

Efter fyra raka segrar föll Modo mot Västervik på hemmaplan. Emil Wahlberg och Kalle Östman gav bortalaget en 2–0-ledning, innan Modo reducerade genom Kristian Jakobsson.

Lukas Löfquist blev sedan matchhjälte för bortalaget, som lämnar Örnsköldsvik med en 3–2-seger i bagaget. Modos sista tröstmål gjordes av Patrik Karlkvist.

Troja/Ljungby har exploderat.

Efter 8–2-krossen borta mot Västervik följde de upp med ännu en storseger då Karlskoga besegrades med 6–2. Laget har därmed sex poäng och 14–4 i målskillnad på de två senaste – och mot två bottenkonkurrenter dessutom.

En stor anledning till succén är Jonathan Johnsson, som på egen hand stått för fem (!) kassar på de båda matcherna.