Här skämmer Boork ut sig

Uppdaterad 2023-11-25 | Publicerad 2007-03-15

Gav fingret: ”Var riktigt förbannad”

syndaren Leif Boork blev arg, klev ut på isen – och fick matchstraff av domaren Ulf Rönnmark. Resten av matchen fick Boork följa från ena hörnet.

JÖNKÖPING

Här brister det för Leif Boork.

Brynästränaren kliver

in på isen, visar fingret åt domaren Ulf Rönnmark och får matchstraff.

– Jag var riktigt förbannad, säger Boork.

Ger fingret Här ger Brynäscoachen Leif Boork fingret åt HV-fansen. ”Det var kanske inte så snyggt", erkände han själv efteråt.

Efter en lugn kvartsfinalserie mellan HV 71 och Brynäs tände det till rejält i den femte matchen.

Ett jätteslagsmål som resulterade i fem matchstraff avslutade den tredje perioden.

Men det var Leif Boorks raseriutbrott på Ulf Rönnmark som kom att hamna i centrum.

Brynäs spelade fyra mot fem med fem minuter kvar av den andra perioden när HV-backen Per Gustafsson tacklade Ove Molin precis vid Brynäs avbytarbås. Boork och övriga brynäsare ville ha en utvisning, men Ulf Rönnmark friade. Sekunderna senare åkte i stället Brynäs Mads Hansen ut för en fasthållning. Då brast det för den annars så disciplinerade Boork.

Gick ut på isen

Han lämnade sin plats i båset, gick ut på isen och gestikulerade mot Ulf Rönnmark. Boork tvingades följa resten av matchen bakom det ena målet.

I en tv-intervju medgav Boork att han visat fingret för Rönnmark. Något han inte ville erkänna efter matchen.

– Anledningen till att jag får matchstraff är att jag går ut på isen, ingenting annat, säger Boork.

Inte heller Ulf Rönnmark uppfattade att Boork skulle ha visat fingret

– Jag har hört rykten om det, men själv såg jag ingenting. Enda anledningen till att han fick lämna båset var att han gick ut på isen, säger Rönnmark.

Reglerna är solklara.

Om en tränare gör en obscen gest mot en domare ska han automatiskt vara avstängd i nästa match och fallet ska tas upp av disciplinnämnden.

Men Ulf Rönnmark kommer inte att skicka in någon anmälan.

– Nej, Boork har redan avtjänat sitt straff och kommer att kunna stå i båset på fredag, säger Rönnmark.

Efter Boorks matchstraff drog Brynäs på sig ytterligare två utvisningar, och HV 71 kunde avgöra matchen genom att göra både 3–1 och 4–1 i slutet av mittperioden.