Lavander sänkte Timrå – igen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2009-12-30

Säg namnet Mats Lavander och hela Medelpad suckar tungt.

Luleås 29-årige hockeykrigare var för tredje gången den här säsongen en bidragande orsak till att Luleå besegrade Timrå med 3–0.

Mats Lavander avgjorde med ett hattrick.

Timrå inledde matchen starkt och skakade om Luleå rejält, men powerplay efter powerplay blev resultatlöst för Timrå trots att skotten haglade mot och runt Luleå-målvakten Mattias Modigs bur.

– Det var ett fenomenalt boxplay. Alla offrade sig och täckte skott. Det var som om vi hade sex målvakter på plan, sade Luleå-tränaren Roger Rönnberg nöjt.

”För många på egna äventyr”

Rönnbergs mannar gjorde precis enligt de taktiska direktiven.

Men Timrå-tränaren Challe Berglund verkade ha talat för döva öron.

– Vårt problem är att alla spelare inte jobbar i 60 minuter efter matchplanen. Det är för många spelare som försvinner undan på egna äventyr, konstaterade Berglund, vars lag gick mållöst från isen andra matchen i rad.

Lavander matchvinnare

Luleå har blivit Timrås mardrömsmotståndare den här säsongen – speciellt på hemmaplan. 1–3, 0–3, det är två förluster som svider och uppe i Luleå har Timrå bara fått med sig två poäng.

Den store Timrå-dödaren Mats Lavander hade naturligtvis en nyckelroll när norrbottningarna än en gång lyckades knäcka Timrå.

Den 29-årige hockeykrigaren gjorde samtliga tre Luleåmål vid det senaste besöket i Timrå. Nu visade han den kvalitet som alla Timrå-spelare saknade – konsten att göra mål i powerplay. Mats Lavander har gjort fem av de tolv mål som Luleå prickat in bakom Timrås målvakter denna säsong.

Efter Lavanders 1–0-mål 2.31 in i andra perioden tappade Timrå initiativet.

Dubbelt Abbott

Tvillingarna Chris och Cam Abbott, som gått lite på tomgång i de senaste matcherna, klev fram som matchvinnare när Timråspelarna agerade tveksamt i egen zon.

Chris Abbott smög omarkerad upp i favoritläget mitt framför Timråmålvakten Anders Lindbäck och klappade till utan att tveka när han prickade in sitt elfte mål efter drygt fem minuters spel i andra perioden.

Matchens delikatess svarade Cam Abbott för då han med en elegant dragning lurade ner Timråmålvakten Anders Lindbäck och elegant lyfte upp 3–0-pucken i n