Matchfakta 30/12

Leksand–Nybro 6–0 (2–0, 1–0, 3–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-30

Leksand var givetvis revanschsuget efter förlusten senast och inledde med högt tempo mot Nybro.

Redan efter en minut låg pucken bakom förre Leksandsmålvakten Antti Jokela, och det var dansken Morten Green som hittade rätt.

Hemmalaget gick till pausvila med en tvåmålsledning. Utökningen rakade Roman Vopat in efter 12.15.

Leksand var på tok för bra för Nybro som blev rejält pressade i resten av matchen. Missade frilägen, ribbskott och ytterligare fyra mål tillkom.

– Vi hade en bra koncentration idag och var fokuserade till max.

Jag är nöjd med hela laget idag. Det var bra drag hos alla spelare och vi gjorde det vi skulle, säger Leksandstränaren Tomas Kempe till Dalademokraten.

6–0 satte 18-årige Kenny Källström som gjorde sin andra match i A-lagssammanhang.

Trots storsegern är Kempe ändå inte riktigt nöjd.

– Vi kan nog bli mer effektiva. Vi hade en dålig utdelning i våra powerplay idag, och det ska vi förbättra, säger han.

Publiksiffran då? Jo, imponerande 6 184!

Första perioden: 1–0 (1.02) Morten Green (Juha Lind, Daniel Nielsen), 2–0 (12.15) Roman Vopat (Tomi Pettinen, Libor Prochazka).

Andra perioden: 3–0 (15.59) Gabriel Karlsson (Jan Huokko, Roman Vopat) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–0 (3.32) Johan Hägglund (Johan Eneqvist, Jan Huokko), 5–0 (13.35) Jonas Elofsson (Juha Lind, Morten Green) spel fem mot fyra, 6–0 (17.58) Kenny Källström (Gabriel Karlsson, Jens Bergenström).

Skott: 44–23 (14–5, 15–9, 15–9).

Utv, Leksand: 4x2, 1x10. Nybro: 8x2.

Domare: Henrik Odsjö, Huddinge.

Publik: 6184.

Bofors–Sundsvall 6–2 (2–0, 1–1, 3–1)

Bofors var strået vassare i mittenmötet och Sundsvalls imponerande insats i segern mot Leksand senast upprepade sig inte i kväll.

Karlskoga-laget klev till pausvila med en 2–0-ledning. Johan Larsson slog till efter 3.17 och Björn Östlund slog in tvåan efter tolv minuter.

Sundsvall närmade sig och reducerade genom Mikael Romö, men bortalaget åkte på ett par utvisningar och till slut lyckades de inte hålla emot.

Och snacka om att hemmalaget hade marginalerna vid sin sida när Östlund tryckte dit 3–1 blott 36 sekunder före periodsignalen.

Bofors kunde inte fått en bättre start i den tredje perioden. 57 sekunder hade gått när Andreas Sundin gjorde 4–1 på straff.

Matchen var redan över, Oskar Johanssons reducering betydde 5–2, men det var för sent.

Tobias Thermell avslutade målskyttet när han rakade in 6–2.

Första perioden: 1–0 (3.17) Johan Larsson (Tobias Thermell, Martin Johansson), 2–0 (12.21) Björn Östlund (Mathias Porseland).

Andra perioden: 2–1 (14.43) Mikael Romö (Oskar Johansson, Niklas Johansson), 3–1 (19.24) Björn Östlund (Mathias Porseland, Andreas Sundin) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–1 (0.57) Andreas Sundin, 5–1 (2.25) Mikael Eriksson (Mathias Porseland, Peter Messa), 5–2 (4.08) Oskar Johansson (Joakim Lundström, Mikael Romö), 6–2 (8.48) Tobias Thermell (Martin Johansson, Mattias Karlsson) spel fem mot fyra.

Skott: 36–19 (9–6, 13–10, 14–3).

Utv, Bofors: 4x2. Sundsvall: 4x2, 1x10.

Domare: Alexander Vikström, Linköping.

Publik: 1316.

Almtuna–Borås 2–2 (2–0, 0–2, 0–0, 0–0)

Almtuna fick en kanonstart i mötet med nykomlingen Borås.

Christoffer From-Björk inledde målskyttet efter 4.25 och dryga minuten senare utökade Joachim Gellerstedt ledningen till 2–0.

Resultatet stod sig perioden ut, även om Borås hade ett par giftiga chanser framför AIS-målvakten David Rautio.

I mittperioden var det gästerna som fick en bra öppning. Elias Fälth skarvade in pucken i mål via stolpen och det var reducerat efter 1.47.

Kvitteringen skulle också komma. Klockan stod på 12.50 när Patrik Ahlstrand klippte in kvitteringspucken i power play.

Det var jämt och matchen kunde slutat hur som helst.

Sju minuter från slutet missade Alexander Ribbenstrand öppet mål.

Den efterföljande förlängningen slutade mållöst.

Första perioden: 1–0 (4.25) Christoffer From–Björk (Martin Filander, Sebastian Eriksson), 2–0 (5.53) Joachim Gellerstedt (Johan Jonsson, Fredrik Vestberg) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (1.47) Elias Fälth (Simon Hjalmarsson) spel fem mot fyra, 2–2 (12.50) Patrik Ahlstrand (Fredrik Enhörning, Elias Fälth) spel fem mot fyra.

Skott: 29–21 (11–9, 13–7, 2–4, 3–1).

Utv, Almtuna: 10x2, 1x10. Borås: 10x2, 1x10.

Domare: Andreas Eriksson, Grängesberg.

Publik: 1077.

Björklöven–Nyköping 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)

Björklöven fortsätter att plocka poäng och efter kvällens segermatch mot Nyköping ligger Umeå-laget på samma poäng som tabellfyran Västerås.

I en jämn förstaperiod slog Magnus Gästrin in ledningspucken efter 5.21.

Lövens målvakt Tobias Lundström spelade i vanlig ordning stabilt och släppte bara en puck bakom sig.

2–0 prickade Andreas Lindahl in i spel fem mot fyra när matchuret visade 14.03.

Mittperioden slutade mållöst och i tredje reducerade Nyköping.

Klockan stod på 6.26 när Niklas Olausson spelade fram Jimmie Kraft som tryckte in 2–1.

30 sekunder från slutet plockade gästerna ut målvakten Fredrik Holmgren och satsade på spel sex mot fyra. Men kvitteringen uteblev.

Första perioden: 1–0 (5.21) Magnus Gästrin (Daniel Olofsson, Fredrik Davidsson), 2–0 (14.03) Andreas Lindahl (Urban Omark) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (6.26) Jimmie Kraft (Niklas Olausson).

Skott: 31–33 (13–10, 10–6, 8–17).

Utv, Björklöven: 8x2. Nyköping: 7x2, 1x10.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.

Publik: 4217.

Rögle–Växjö 1–5 (1–1, 0–2, 0–2)

Växjö skrällde borta mot Rögle.

Tabellsexan plockade tre poäng i Ängelholm mot tabelltvåan Rögle som nu lämnar över platsen till ärkerivalen Malmö.

Trots övertag i första perioden var det Växjös Christian Magnusson som gjorde första målet i matchen efter knappt tolv minuter.

Peter Lorentzen kvitterade tre minuter före pausvilan, helt rättvist.

Fortsättningsvis spelade gästernas målvakt Viktor Fast mycket bra mellan stolparna och han spikade igen den andra perioden som slutade mållöst.

I tredje perioden avgjorde Växjö tillställningen. Marcus Weinstock skottade in 1–4 efter sex minuters spel och utklassningen var ett faktum när Aki Heino gjorde 1–5 i tom bur.

En riktigt imponerande insats av Växjö.

Första perioden: 0–1 (11.36) Christian Magnusson (Christoffer Persson, Peter Ström) spel fem mot fyra, 1–1 (17.01) Peter Lorentzen (Brett Harkins, Johannes Salmonsson).

Andra perioden: 1–2 (6.18) Christian Jacobsson (Patrik Carlsson, Jeremias Augustin), 1–3 (13.18) Christian Magnusson (Peter Ström, Kevin Marsh).

Tredje perioden: 1–4 (6.06) Marcus Weinstock (Gustav Hjalmarsson), 1–5 (18.46) Aki Heino mål i tom kasse.

Skott: 35–25 (17–11, 11–7, 7–7).

Utv, Rögle: 6x2, 1x10. Växjö: 7x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 3530.

Malmö–Västerås 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)

Senast föll Västerås mot Rögle, nu var det återigen dags för noll poäng mot ett av topplagen, den här gången var det Malmö som var för starkt på hemmais.

– Tråkigt. Vi kämpar extremt bra. Vi ställer upp och jobbar arslet av oss, men får inget med oss, säger Västerås tränare Johan Tornberg till vlt.se.

Hemmalaget klev till pausvila med en uddamålsledning. Periodens enda mål rakade Tomas Wallgren in efter 17.33 med ett skott från slottet.

VIK kvitterade i slutet av perioden men målet dömdes bort för hög klubba.

Sex minuter in på mittperioden gjorde Mikko Eloranta 2–0 på en styrning.

Malmö styrde det mesta av spelet och var det bättre laget.

Sex minuter in i den tredje perioden fick VIK ytterligare ett mål bortdömt, den här gången för spark.

VIK lyckades inte få hål på Jani Hurme i MIF-kassen som höll nollan för andra matchen i rad.

Västerås har nu samma poäng som Björklöven som har kommit ikapp.

– Det är 15 matcher kvar och det är inte kört för oss, säger tränaren Johan Tornberg.

Första perioden: 1–0 (17.33) Tomas Wallgren (Calle Steen, Marcus Paulsson).

Andra perioden: 2–0 (6.15) Mikko Eloranta (Jyrki Välivaara, Ville Nieminen).

Skott: 38–25 (14–11, 13–7, 11–7).

Utv, Malmö: 11x2. Västerås: 8x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 3466.