Tvingas lämna NY för Carolina-spel

Publicerad:

HOCKEY

”Hurricanes har ett ungt och lovande lag”

Viktor Stålberg i Rangers-tröjan.
Foto: AP
Viktor Stålberg i Rangers-tröjan.

PALM SPRINGS. Det blev bara ett år i New York för Viktor Stålberg.

Nästa säsong spelar han i Carolina Hurricanes.

– Jag ser fram emot det, Hurricanes har ett ungt och lovande lag. Förhoppningsvis kan jag bidra med lite rutin nu, säger han till Sportbladet.

Viktor Stålberg hade en lyckad säsong med New York Rangers och hoppades få stanna på Manhattan ytterligare några år.

Men det blir det alltså inget med.

– Vi försökte få till en fortsättning, men de hade några osäkra kort och kunde inte ta beslut och jag ville inte vänta längre, säger den 30-årige göteborgaren när vi når honom under semestern hemma i Sverige.

Istället skrev han under fredags på ett ettårskontrakt med Carolina Hurricanes värt 12.75 miljoner kronor.

– Jag ser fram emot att komma dit. Carolina är ett intressant lag. När vi mött dem har de antingen varit väldigt bra eller inte bra alls. Förhoppningsvis kan jag hjälpa till med rutin och ge lite mer stabilitet, fortsätter han.

– Men det är ju framförallt ett väldigt ungt och lovande lag. De har några riktigt intressanta backar, till exempel. Det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma. 

Canes håller också på att bli ett riktigt svensklag.   Där finns sedan tidigare också Elias Lindholm, Viktor Rask, Eddie Läck och Joakim Nordström.

– Ja, det är kul. Jag är bekant Nordström lite sedan Chicago-tiden och har hört att Lindholm är ungefär samma slags person som sin kusin Calle Järnkrok, säger den senaste i raden av blågula orkaner.

– Jag tror det är ett trevligt ställa att bo på också, Raleigh. Jag har fått bra intryck när jag varit där.

Viktor Stålberg har tidigare spelat med Toronto Maple Leafs, Chicago Blackhawks – där han vann Stanley Cup – Nashville och nu senast alltså New York Rangers.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!