Malmö tog viktiga poäng i jakten på slutspel

Av: Marie Carlsson

Publicerad:

Malmö Redhawks vände och vann mot HV71.

Viktiga poäng för att säkra nytt kontrakt – och nu lever hoppet om slutspel i högsta grad.

Malmö har visat fin form den senaste tiden, men frågan har varit om den visat sig för sent för att nå till kval.

Hemmamötet med HV71 började dock gästerna bäst. HV71 tog en tidig ledning i matchen när Filip Sandberg petade in en retur på Christoffer Törngrens skott.

Men Malmö kom ut som ett annat lag i den andra perioden.

Erik Andersson fick in kvitteringen, varpå Peter Mueller och Joey Tenute fortsatte att trycka in puckar. Malmö såg ut att gå till en tvåmålsledning inför den tredje perioden, men Anton Bengtsson fick in en reducering.

Men det var en kväll då allt skulle gå Malmös väg. Hemmalaget lyckades hålla undan för HV71 och vann till slut med 5–3 efter att Eric Himelfarb gjort sista målet i öppen kasse.

Nio poäng upp till Örebro

– Jäkligt skönt. Vi har fått lite självförtroende och sätter dit lite puckar. Och så har vi fått tillbaka några spelare från skador, säger Malmös tränare Björn Hellqvist i C More som förklaring till skåningarnas fina form den senaste tiden.

Malmö satsar nu på att nå slutspel – chansen finns, speciellt med tanke på att resten av kvällens resultat också gick Malmös väg. Örebro, som man jagar uppåt i tabellen förlorade, vilket innebär att Malmö nu har nio poäng upp till Örebro. Samtidigt

åkte Modo på en tung förlust och hamnade på ett mer betryggande avstånd nedåt – elva poäng bakom.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!