HV-backen sänkte förra lagkamraterna och bröt Modos segersvit

Och bröt deras åtta raka matcher långa segersvit.

Först fick han sparken från KHL-laget Avangard Omsk efter en påstådd fylleskandal, sedan värvades till Modo och gjorde succé.

Men när korttidskontraktet gick ut skrev han på för konkurrenten HV 71 under uppmärksammade former.

Inblandad i ledningsmålet

I kväll var Salmela tillbaka i Örnsköldsvik för första gången sedan det känsliga klubbytet – och blev en vinnare direkt.

– Det var annorlunda. Jag var bara här tre veckor, så det kändes inte riktigt som mitt gamla lag. Jag hade det bra här, men det kändes lite annorlunda, säger Salmela.

Den finske världsmästarbacken hamnade dessutom i poängprotokollet när han var inblandad i matchens första mål med drygt tre minuter kvar av mittperioden.

Salmela sköt först ett skott som sedan Sebastian Strandberg fiskade upp returen på för att sedan skjuta in pucken i minimal lucka.

Bröt segersviten

Riley Holzapfel utökade HV-ledningen till 2–0 i upptakten av den tredje perioden innan hemmalagets Per-Åge Skröder reducerade.

HV utökade igen och Modo reducerade ännu en gång, fram till 2–3, men kom inte närmare än så.

Utan Modos åtta raka matcher långa segersvit bröts i kväll.

– Vi har självförtroende nu. Det var tufft i början. Men nu har vi vunnit fyra av sex och får tid att träna under uppehållet. Jag tror definitivt att vi kommer gå till slutspel, säger Salmela.