Då bröt Vancouver en sju matcher lång förlustsvit.

Eddie Läck höll nollan när Canucks besegrade St. Louis med 1–0.

Tre Kronor fick klara sig utan en av sina viktigaste centrar när Henrik Sedin tvingades lämna återbud till OS på grund av en revbensskada.

Men när Vancouver startade om NHL-spelet under natten till torsdag, svensk tid, var Sedin tillbaka på isen.

33-åringen spelade 19 minuter och 34 sekunder, mest av alla centrar och forwards i Vancouver, när hemmalaget vann med 1–0 och bröt en tung trend. Segern var Vancouvers första sedan 26 januari, efter en svit på sju raka matcher utan vinst.

Läck stal rubrikerna

Men det var en annan svensk som fick rubrikerna efteråt. Eddie Läck, 26, räddade 20 skott, höll nollan och utsågs till matchens första stjärna. Läck svarade för flera svettiga parader. Han fick hemmapubliken i Rogers Arena att skandera ”Eddie, Eddie, Eddie” efter en räddning på ett skott av TJ Oshie, uppger kanadensiska TSN.

Både Alexander Edler och Daniel Sedin fanns med i Vancouvers lag och Edler matchades drygt 20 minuter. I St. Louis spelade OS-svenskarna Patrik Berglund och Alexander Steen. Steen hade en bra chans att göra mål på en styrning men stoppades av omutlige Eddie Läck.