Succébytet i Rögles bås

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-30

Pelle Svensson obesegrad efter tre matcher: ”Vi spelar ganska bra”

HIGH-five Tränarna Pelle Svensson och Björn Hellkvist firar den viktiga ­bortasegern mot Leksand direkt efter slutsignalen i går. FOTO: SCANPIX

LEKSAND. Effekten av tränarbyten kan diskuteras.

Men i Rögle är det inget snack.

Sedan Pelle Svensson tog över i båset har det blivit tre raka segrar.

Den senaste ödesmatchen borta mot ­Leksand i går – en match som kan rädda Rögle kvar i elitserien.

Den 40-årige Svensson ser mer ut som en börsmäklare än en hockeytränare, men om det fanns en aktiekurs på Rögle skulle den ha stuckit iväg ordentligt den senaste veckan.

Efter mardrömsstarten med förlust mot Södertälje (0–2) och sedan en tappad poäng och tursam seger på straffar mot Almtuna, var skåningarna i gungning.

Då chockade Rögles ledning med att sparka tränarna­ Gunnar Persson och Tommy Sjödin och kalla upp ­Pelle Svensson från juniorlaget.

Det blev succé direkt.

Segern i sudden i skandalmatchen mot AIK, sedan 5–2 hemma mot Växjö och nu senast 4–3 borta i den verkliga ödesmatchen mot Leksand.

En seger som var klarare än slutsiffrorna visar.

Många skott på mål

– Ja, jag tycker vi spelar ganska bra under två perioder. Vi åker mycket skridskor och har många skott på mål. Men sedan tar Leksand över i den sista perioden, säger Pelle Svensson.

Det var en snäll analys av matchen.

Mot Leksand.

Sanningen är att Rögle dominerade de två första perioderna där skotten var totalt 29–15 och ledningen kunde varit större än de 4–2 som stod på tavlan.